Roses va fer una nova concentració per exigir la llibertat dels presos polítics

Concentració llibertat presos polítics

La concentració d'ahir va ser el tercer acte en dos dies realtizats a Roses i arreu Catalunya per exigir la llibertat dels presos polítics catalans

La Vila de Roses, com nombroses poblacions d’arreu Catalunya, va tornar a sortir al carrer per exigir la llibertat dels Jordis i els consellers del Govern de la Generalitat

Concentració llibertat presos polítics
La concentració d’ahir va ser el tercer acte en dos dies realtizats a Roses i arreu Catalunya per exigir la llibertat dels presos polítics catalans

Tercera acció que ha portat a terme Roses en dos dies en contra dels empresonaments dels Jordis i els consellers del Govern de la Generalitat. Les dues primeres van tenir lloc el mateix dia, dijous 2 de novembre. Al matí, amb una aturada de 3 minuts a la plaça Catalunya, davant l’Ajuntament es va protestar contra la persecució judicial envers els representants polítics catalans. I a la nit, al mateix lloc, fent una cassolada, per exigir la llibertat dels Jordis i consellers del Govern de la Generalitat, empresonats aquests la mateixa tarda de dijous.

I ahir a la tarda, a les 19 hores es va desenvolupar una manifestació per la mateix causa. Protestar contra la més que qüestionada Justícia espanyola al dictar presó incondicional tant per Jordi Sánchez, president de l’ANC, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, com pels conseller Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raul Romeva, Josep Rull, Carles Mundó, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Dolors Bassa.

Més que qüestionada Justícia espanyola com ho va transmetre el fet que aquestes tres concentracions han augmentat progressivament el seu nombre de participants, “perquè ja no és qüestió d’independència, sinó d’una repressió que recorda temps preterits i que pensàvem que no tornarien mai més, per això sóc aquí”, va dir un dels participants a l’acte, que va preferir no dir el seu nom.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada de regidors de l’equip govern (PDeCAT i Gent del Poble) i d’ERC va llegir durant l’acte el manifest consensuat per l’ANC i Òmnium Cultural que es va llegir a la mateixa hora a les poblacions i ciutats d’arreu Catalunya.

Tot seguit a la lectura es va cantar l’himne de Catalunya que va donar per finalitzar l’acte.

Manifest Llibertat presos polítics

El 27 de setembre de 2015, en unes eleccions totalment legals i legítimes el poble català va decidir lliurement culminar el procés d’independència de Catalunya. D’aquelles eleccions en van sorgir un Parlament, i un Govern totalment legítims.

L’1 d’octubre vam viure una de les jornades de més cohesió social de la nostra història: la ciutadania vam defensar amb totes les nostres forces el referèndum, davant la resposta policial més repressiva de l’Estat espanyol des del franquisme. Aquell dia va sorgir la il·lusió de veure néixer la República llargament somiada.

La defensa heroica dels col·legis electorals i les urnes va donar un encàrrec precís al Parlament de Catalunya per tal de proclamar la República Catalana.

El 27 d’octubre el Parlament va culminar aquest encàrrec i, per aquest fet, el nostre legítim President i el seu legítim Govern són perseguits i acusats falsament, i ara a més privats de llibertat, sense tenir les més mínimes garanties, per part d’una justícia espanyola totalment parcial i mancada de la necessària separació de poders, sense la qual no hi ha veritable democràcia.

Ja en teníem un exemple amb les detencions preventives del Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart, però ara en tenim més exemples amb la detenció preventiva del Govern legítim, totalment il·legals, un abús de poder i una flagrant discriminació negativa de la justícia espanyola que denunciarem incansablement arreu del món.

El President de Catalunya i tots els consellers del seu govern han estat citats a declarar com a investigats, acusats per la fiscalia d’un delicte que no han comès. Tots col·legiadament han decidit donar la cara i declarar. Uns, atès que són a Brussel·les per fer saber a Europa el greu dèficit democràtic que té l’estat espanyol i denunciar l’abús de poder i la conculcació dels drets humans i polítics que s’està produint en aquests moments a Catalunya, estaven disposats a declarar des d’allà, i els altres consellers ho han fet aquest matí. Doncs aquest abús de poder ja s’ha constatat: presó incondicional.

La Presidenta del Parlament i alguns membres de la Mesa del Parlament ho havien de fer també aquest matí a Madrid, finalment serà la setmana que ve.

Catalunya ha sofert un veritable cop d’estat amb l’aplicació de l’article 155. La convocatòria imposada pel Govern de Madrid és il·legal segons la Constitució Espanyola i també segons l’Estatut d’Autonomia, i a més és il·legítima.

No obstant això, si utilitzant una convocatòria il·legítima alguns partits (PP, Cs i PSC) pensen usurpar les institucions catalanes, nosaltres també les utilitzarem per recuperar-les, no ens les deixarem prendre.

Som poble. No podem permetre que allò que vàrem escollir i decidir a les urnes el 27 de setembre de 2015 i l’1 d’octubre de 2017, i que fou ratificat el proppassat 27 d’octubre, ens sigui arrabassat il·legítimament i il·legalment per la força, per tant estarem amatents per preservar els càrrecs electes i les institucions legítimes de Catalunya.

Exigim la reinstauració immediata del govern legítim que ha estat il·legalment cessat de les seves funcions, així com la normalització del funcionament de totes les nostres institucions.

Avui, a Catalunya ens han segrestat la llibertat. Ens volen arrabassar la llibertat de tots perquè la han tret injustament a homes i dones honorables.

A persones que hem triat majoritàriament per representar-nos, bé sigui a les institucions o, com en cas dels Jordis, a entitats civils i pacífiques, els hi volen treure la llibertat només perquè han acomplert els seus compromisos amb la gent, el seu mandat democràtic.

Sortim ara al carrer, ferms, tranquils, pacífics però absolutament tossuts i determinats a exigir la llibertat dels nostres electes, les llibertats que representen les nostres institucions robades i la llibertat inalienable dels catalans a decidir el seu futur.

Salut i República !