Roses obre les inscripcions per participar a la 5ª Ruta de Senderisme

Roses a peu

Una 5ª Ruta de Senderisme que tindrà lloc pels Masos de Roses i conèixer les explotacions agrícoles que encara conviuen amb la natura dins el terme municipal de la Vila

Roses a peuLa sortida tindrà lloc a les 9 del matí des de l’estació d’autobusos de Roses. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament, ja sigui a través de la pàgina web inscripcions.roses.cat, o presencialment al SAC o a l’Oficina de Turisme de Roses. El dia de la ruta cal dur el comprovant d’inscripció, calçat còmode i aigua.

Aquesta serà la cinquena de les Rutes de Senderisme que es van iniciar el passat mes d’octubre dins del programa ‘Roses a peu’, organitzades pel l’Àrea de Turisme en col·laboració amb el Parc Natural del Cap de Creus i l’Associació Excursionista Cabirols. Una iniciativa que ha tingut “molt d’èxit de participació en les que hem organitzar ara, ja que fins i tot, a part dels vilatans rosincs, han estat gent provinent de la comarca i aquells que tenen una segona residència a casa nostra, els que hi han participat en les quatre Rutes de Senderisme realitzades amb anterioritat”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Félix Llorens.

Quatre rutes que han permès conèixer el camí de ronda entre el Far de Roses i la Cala Montjoi, la posta de sol des del Pla de les Gates, l’itinerari megalític i la ruta visigòtics i megalítics; i en aquesta del 26 de gener els participants podran conèixer de primera mà i amb les explicacions dels guies oficials del Parc Natural, l’entorn natural, històric i cultural de Roses, fent una activitat saludable i gaudint d’increïbles vistes.

A l’excursió de dissabte 26 de gener, la seguiran l’ascensió al Pic de l’Àliga entre oliveres (16 de febrer) i, finalitzant aquest primer programa, el 6 d’abril tindrà lloc el recorregut pel GR92 entre Cala Montjoi i Cadaqués.

Cal destacar que la inscripció per participar en qualsevol de les rutes és gratuïta.

RUTES DE SENDERISME DE ROSES

JORNADES DE DESCOBERTA AMB GUIA OFICIAL DEL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Rutes realitzades

Ruta 1 20/10/2018 a les 9 hores Camí de Ronda de Roses-Cala Montjoi
Tornada amb el Tren Roses Exprés
Ruta 2 03/11/2018 a les 17 hores Posta de sol: Pla de les Gates
Cal dur frontal o llanterna.
Anada amb el Tren Roses Expres
Ruta 3 17/11/2018 a les 9 hores Itinerari megalític i de paisatge pel Cap de Creus
Anada i tornada amb el Tren Roses Expres
Ruta 4 22/12/2018 a les 9 hores Visigòtics i megalítics

Rutes per fer

Ruta 5 26/01/2019 a les 9 hores Masos de Roses
Ruta 6 16/02/2019 a les 9 hores Pic de l’Àliga entre oliveres
Ruta 7 06/04/2019 a les 9 hores GR92: Cala Montjoi-Cadaqués
Anada amb el Tren Roses Expres. Tornada, en bus o catamarà (Segons condicions meteorològiques)
Inscripcions a: inscripcions.roses.cat i a l’Oficina de Turisme (Tel. 972 25 73 31)