Roses obté 100.000 € per a projectes de reactivació econòmica i inserció laboral d’aturats

Àrea de Promoció Econòmica
Curs de l'Àrea de Promoció Econòmica de Roses / Foto: arxiu

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l’Ajuntament de Roses 101.975 euros per a la dinamització social i econòmica del casc antic que es porta a terme a Roses dins el programa Treball als Barris, així com per a l’activació de noves accions adreçades a aturats. El servei d’orientació a aturats i els cursos de cambrers i d’adobadors de xarxes, són algunes de les actuacions que es desenvoluparan en el marc d’aquest programa

promocio_economicaL’obtenció d’aquest important ajut, cofinançat a parts iguals entre el SOC i el Fons Social Europeu, es destinarà a dues línies de treball emmarcades dins del Pla de Barris del Casc Antic de Roses. D’una banda, permet la dotació del personal tècnic necessari per donar continuïtat a les accions de dinamització social i econòmica ja iniciades al barri, mentre que de l’altra, permetrà l’activació d’un nou programa anomenat “Dispositiu d’Inserció Sociolaboral”.

Aquest dispositiu consisteix a oferir un servei personalitzat a persones en situació d’atur, amb l’objectiu de reorientar-los professionalment i millorar les seves possibilitats d’accés a un lloc de feina. A més, atenent les característiques pròpies de Roses i les necessitats del seu mercat laboral, es realitzaran dos cursos de formació professional, un de cambrers que tindrà lloc a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà (150 hores), i un altre d’adobadors de xarxes de pesca (60 h), que comptaran també amb la realització de pràctiques en empreses.

Els objectius del projecte són millorar la preparació de les persones aturades per tal d’afavorir les seves possibilitats de contractació, així com millorar la competitivitat de les empreses locals amb la dotació de personal més qualificat. El dispositiu, que s’iniciarà el proper mes amb la selecció dels participants en el projecte, contempla també la concessió de beques per sufragar les despeses de transport entre Roses i Figueres per als participants en el curs de cambrers.

Les persones interessades a participar en el programa, poden posar-se en contacte amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, situada en el número 1 del carrer Madrid.