Roses ofereix un any més formació pels que ni estudien ni treballen

Ajuntament de Roses

Una aposta a la que dona continuïtat l’Ajuntament de Roses a través del Programa de Garantia Juvenil

Ajuntament de RosesL’any passat l’Ajuntament de Roses va oferir una formació específica per als joves Ni-Ni (ni estudien, ni treballen). Concretament va ser un curs de jardineria i manteniment i un altre de monitor de menjador i transport escolar.
Enguany davant la demanda per part del sector empresarial, l’Àrea de Promoció Econòmica i en la seva aposta en donar facilitats als Ni-Ni d’entrar en el mercat laboral, ofereix “un curs de Controlador d’Accessos (seguretat privada), i repetim el de monitor de menjador i acompanyant de transport escolar”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

El primer dels cursos consta de 125 hores, 60 de formació específica i 65 en ocupabilitat i habilitats socials. I el segon és de 155 hores, 90 dedicades a la formació de monitor de menjador, manipulador d’aliments i transport escolar i la resta en ocupabilitat i habilitats socials, “per tant va més en enllà del que seria un curset o un taller, ja que es tracta d’una formació reglada”, ha assenyalat Llorens.
Una aposta pel Ni-Ni que Roses continua fent “en veure que els joves es mostren receptius en rebre aquests tipus de formació perquè veuen que se’ls obre possibilitats de futur de trobar una feina o bé de continuar formant-se per millorar les seves perspectives laborals”, ha assegurat el regidor de Promoció Econòmica.

Cal assenyalar, però, que els joves que vulguin fer algun dels dos cursos han de tenir entre 18 i 29 anys, i han d’estar inscrits al Programa de Garantia Juvenil, la qual cosa s’ha de formalitzar a l’Oficina de Treball de Figueres.

Cursos d’Idiomes, d’Emprenedoria  i Creació d’Empresa, i Informàtica

La formació de tardor-hivern està integrada també pels cursos d’idiomes d’anglès, francès i alemany, i el ja clàssic d’Emprenedoria i Creació d’Empresa.
I uns que no es van fer l’any passat “perquè no hi havia inscrits i enguany notem que torna haver-hi demanda”, és el curs d’Informàtica.