Roses participa activament en l’organització de la Via Catalana de l’11 de setembre

Via Catalana

La secció local de Roses de l’Assemblea Nacional Catalana ha reservat un tram de la N-II al terme municipal de Pont de Molins per participar a la cadena humana de l’Onze de Setembre

ANC Roses
Reunió de l’ANC Roses al TMR

Lleida va ser l’origen del primer acte engegat per l’Assemblea Nacional de Catalunya previ a la gran manifestació del passat 11 de setembre, que va ser el punt d’inflexió del moment que viu Catalunya en el seu procés d’autodeterminació.

I l’ANC prepara per la Diada Nacional de Catalunya una cadena humana, que sota el nom de Via Catalana vol enllaçar el país d’una punt a l’altra, des d’Alcanar fins El Pertús. Una ruta a la qual la gent de la terra de Ponent s’haurà de desplaçar cap al litoral català si vol participar.

I una ruta a la qual la gent de Roses s’haurà també de mobilitzar, a Pont de Molins en aquest cas, si vol formar part de la cadena humana.

Per aquest motiu, l’ANC de Roses va convocar dimecres una reunió per explicar com s’ha d’inscriure la gent per anar tots junts i organitzats al tram reservat a Pont de Molins per fer la cadena humana, que es per on passarà la Via Catalana.

Via CatalanaLa ruta de la Via Catalana recorre el litoral del País perquè s’ha dissenyat seguint el criteri de seguir la columna vertebral dels Països Catalans “resseguint l’antiga Via Augusta, a més de passar pels trams viaris que són més deficitaris per la manca d’inversió de l’Estat espanyol en infraestructures, com la Nacional 340 o la Nacional II” va assenyalar Abad.

500 metres que han d’omplir 500 persones, ja que s’ha calculat un metre per persona, és el tram, nº 687, reservat per l’ANC Roses al terme municipal de Pont de Molins per participar a la Via Catalana. És a dir, 500 rosinc podran ser protagonistes d’aquest esdeveniment històric de Catalunya.

Hi ha temps fins al 30 de juliol per formalitzar les inscripcions.

Se necessita 400.000 persones per portar a terme aquesta cadena humana que uneixi el país d’una banda a l’altra.

De moment, a dia d’avui, 12 de juliol, ja són 100.000 persones les inscrites.

Per formalitzar la inscripció es pot fer enviant un correu a roses@assemblea.cat, o bé utilitzant aquest formulari.