Roses participa un altre any en la campanya “I tu, jugues en català?”

“I tu, jugues en català?”

Joguines Ley’s i Magatzems Biel’s tornen a participar en aquesta campanya, mentre que  s’estrena la botiga Carmen Gómez

“I tu, jugues en català?”El Centre de Normalització Lingüística de Girona (a Roses, l’Oficina de Català) impulsa per tercer any la campanya “I tu, jugues en català?”, adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que els venen i, sobretot, a la ciutadania.

“I tu, jugues en català?” és una campanya per fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit cultural i lúdic, per fer més visibles els jocs i les joguines en català, donar-los a conèixer i fomentar-ne l’ús i el consum entre els ciutadans.

Si a la demarcació de Girona s’han adherit a la campanya 51 establiments, i a Catalunya s’està a punt d’arribar als 400, a Roses tornen a repetir Joguines Ley’s i Magatzems Biel’s i s’estrena la botiga Carmen Gómez. Aquests es poden identificar fàcilment perquè a l’aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i les joguines es reconeixen per un adhesiu amb la imatge de la campanya que els fa més visibles.

L’objectiu del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per impulsar, un any més, la campanya “I tu, jugues en català?”, és donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús. La quarta edició de la campanya es presenta amb diverses novetats, entre les quals destaca un concurs fotogràfic que es fa fins al 21 de desembre a través d’Instagram, Facebook i Twitter. Per participar-hi només cal penjar fotografies del joc o de la joguina preferits amb l’etiqueta #itujuguesencatalà. Les tres millors fotos obtindran, cadascuna, tres premis (podeu consultar el web del concurs a l’adreça www.cpnl.cat/itujugues), cedits per Tarragona Turisme, Xanascat, Dagoll Dagom Scaramouche, Abacus i Devir.
L’app “I tu, jugues en català?”, que es va estrenar el 2015 per a les plataformes Android i IOS, incorpora noves funcions. S’ha millorat l’experiència del cercador de jocs i joguines per obtenir uns resultats més ajustats a la cerca de l’usuari. Les cerques que es facin es podran desar com a preferides. A més, es mostraran jocs relacionats amb la cerca realitzada i es podran valorar els jocs. S’ha incorporat, també, l’apartat “Agenda d’activitats” per conèixer les demostracions i tallers de joc que el CPNL organitza arreu de Catalunya.
El cercador de jocs i joguines en català, que actualment consta de 640 referències, també és consultable mitjançant el web cpnl.cat/jocs. En aquesta pàgina, un nou apartat d’apps recollirà aplicacions per jugar en català des de dispositius mòbils.
La campanya
Actualment el CPNL té 14 acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines i una xarxa de més 400 establiments comercials que donen suport a la campanya “I tu, jugues en català?”.
La campanya està impulsada pel CPNL, des dels seus 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció que té arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura. “I tu, jugues en català?” té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l’ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.
El CPNL, format per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.