Roses per Sant Jordi ho té tot, el nom, els llibres, les roses i la poesia. Algú dóna més?

Vista parcial de la Plaça Catalunya de Roses durant una diada de Sant Jordi / Foto: arxiu

El món educatiu, social i empresarial de Roses es bolca per la Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi a Roses
La plaça de Catalunya de Roses plena de paradistes

Roses té el privilegi de tenir un nom de flor, en plural. Una flor que és la protagonista de la Diada de Sant Jordi, la Rosa. I així, i gràcies al seu nom, cap població pot presumir durant aquest dia tan assenyalat en Catalunya de gaudir del dia del llibre i la rosa en Roses, Vila que durant aquesta diada també fa un cant a la poesia, com ha estat el cas de l’institut Cap Norfeu amb la seva Marató Poètica.

El centre neuràlgic de la diada de Sant Jordi a Roses, però, és la plaça Catalunya amb el muntatge del paradistes oferint els seu llibres uns, les roses, i la informació i la solidaritat uns tercers. En definitiva, el món empresarial representat pels llibretes i floristes, educatiu i social s’han donat cita un altre any en un dels indrets més concorreguts de la Vila

Així, la Fundació Roses contra el Càncer, la Llibreria Ametller, Flors Martina, l’Associació Moebius, els músics Toni Funes i Àngels Ortiz, La Llibreria Evangèlica, FADIR, l’escriptora Tamara Moya, l’Associació Tramuntanets, l’Escola-Taller Animar’t, la Llibreria Traç, Flors Mateu, Multiflora i la Llibreria Mas Blanch, la secció local de l’ANC i alumnes de l’institut Illa de Rodes han posat les seves paradetes per oferir els seus productes.

Evidentment, en una diada com la de Sant Jordi, les parades més buscades eren les dels llibres i les roses, “no demanen ningú llibre en especial, tot i que potser algú demani p un títol en concret, però la norma es remenar i agafar un que els agradi”, ha afirmat la Maribel Hornos, de la Llibreria Ametller, la qual ha assegurat que avui ha visitat la plaça Catalunya “més o menys la mateixa gent que l’any passat, però a la tarda ve més gent”. Desgraciadament, però, la meteorologia, amb una pluja intermitent que ha caigut pràcticament tota la tarda ha fet minvar el nombre de visitants a la plaça.
I pel que fa a la rosa la novetat enguany ha estat “les roses de ‘Cup Cake’, que porten un bany de xocolata, però que porten una capa de cera i no es poden menjar”, i que es venen al preu de “8 euros” ha afirmat la Marta Rubí, de Flors Martina, remarcant, però, que les que més es venen “són les típiques roses vermelles de sempre al preu de 4 i 5 euros”.

Cal que destacar que el món educatiu, també ha estat protagonista durant la diada de Sant Jordi, ja que a banda de l’institut Cap Norfeu, els altres centre educatius de primària també han celebrat activitats al voltant de la Diada de Sant Jordi, per fer un volt, posteriorment, per la plaça Catalunya.

 

Exit mobile version