Roses poda més de 1.000 arbres de la seva via pública

Poda d'arbres a Roses

Treballadors de Rosersa treballant en la poda d'arbres ubicats al costat de la plaça Catalunya

Des de principis d’aquest mes d’octubre i fins al desembre es porta a terme la poda d’arbres a Roses

Poda d'arbres a Roses
Treballadors de ROSERSA treballant en la poda d’arbres ubicats al costat de la plaça Catalunya

La importància del arbres a les poblacions no sempre es té en compte, però es fonamental per la bona salut de les persones ja que fan disminuir la contaminació CO2 generat pels cotxes, camions i motocicletes, a la vegada que generen oxigen. Són els pulmons de les ciutats i, a més a més, dissipen la pol·lució de l’aire, controlen la llum solar, nociva a causa dels seus rajos ultraviolats. Així mateix, també són reguladors del clima modificant la temperatura, el vent, i la humitat, el que contribueix, sens dubte, a millorar l’ambient de la ciutat.

I des de principis d’aquest mes d’octubre l’Ajuntament de Roses està portant a terme la poda d’arbres, els anomenats ‘pulmons’ de les ciutats, mitjançant dos equips de ROSERSA, els quals no tindran, a diferència de l’any passat, l’ajuda d’un tercer equip de reforç contractat a una empresa externa, “i estaran fins al mes de desembre fent les tasques de poda d’uns 800 arbres entre moreres i plataners, i aproximadament unes 300 palmeres per les vies públiques de tota la Vila”, ha destacat el regidor de Obres i Serveis Públics, Juan M. Fernández.

Principalment aquesta poda es fa amb aparells elevadors que poden assolir una altura de 12 a 16 metres. A part de la poda a la zona de Santa Margarida “s’haurà de talar algun arbre, sobre tot dàtils, que està en mal estat”, ha destacat Fernández.

La part de Roses que concentra més arbres, concretament plàtans i pollancres, és la C-260 on els operaris han d’intervenir sobre 98 arbres, detacant també les 94 palmeres del Passeig Marítim des de davant l’Hotel Terrassa fins la Riera Gingolers, o les 57 acàcies que hi ha al carrer Espronceda.

La poda dels arbres té dos objectius principals, a banda del seu condicionament, el primer és la de prevenir el risc de caiguda de les branques, i el segon controlar la grandària dels arbres, ja que segons la seva ubicació no permetria el seu desenvolupament complet.