Roses porta a terme una prova pilot amb la instal·lació de 2 passeres de formigó a les platges

Passeres de formigó a les platges de Roses

Les passeres de formigó instal·lades per l'Ajuntament de Roses en dues platges sermblem de fusta

Les passeres s’han instal·lat a la platja del Rastrell i a la platja de Santa Margarida

Passeres de formigó a les platges de Roses
Les passeres de formigó instal·lades per l’Ajuntament de Roses en dues platges sermblem de fusta

Els operaris de l’ empresa municipal ROSERSA han finalitzat la col·locació de les passeres de fusta que cada any s’instal·len durant la temporada de bany, s’instal·len a les platges de Roses.
Unes que han quedat repartides entre la platja de l’Almadrava i la bocana de Santa Margarida, estan fetes de fusta tropical tractada, i es retiraran a mitjans d’octubre.

Uns treballs que s’han aprofitat per portar a terme una prova pilot a la platja del Rastrell i a la platja de Santa Margarida amb la instal·lació de dues passeres de formigó. Unes passeres que tenen com a principal funció facilitar l’accés a la sorra a tots els banyistes, però especialment a aquelles persones que tenen una mobilitat reduïda.

Aquestes dues passeres que s’han col·locat de prova, a diferencia de les de fusta, romandran instal·lades de manera permanent durant tot l’any. La sorra de la platja, i la climatologia (altes temperatures, temporals, tramuntana) avaluaran si es una bona alternativa per substituir les passeres de fusta actuals, les quals s’han de col·locar i enretirar durant període estival, alhora que tenen varies incidències en el seu assentament a la sorra i en llistons trencats.

Cal destacar que aquestes passeres de formigó estan mimetitzades com si fossin de fusta.