Roses porta a terme l’aturada de 15 minuts per condemnar la violència generada per l’Estat espanyol durant el referèndum

Aturada general de 15 minuts

Multitud de gent s'ha aplegat davant l'Ajuntament per denunciar la represàlia policial durant el referèndum

Multitud de gent es concentra davant l’Ajuntament de Roses per denunciar i condemnar la repressió per part dels cossos policials espanyols i defensar la democràcia

Aturada general de 15 minuts
Multitud de gent s’ha aplegat davant l’Ajuntament per denunciar la represssió policial durant el referèndum

La Taula per la Democràcia va decidir a la nit convocar per avui, a les 12 del migdia, concentracions a davant dels Ajuntaments del país, així com als centres de treball, per denunciar la violència desmesurada i desproporcionada amb la que van actuar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil als col·legis electorals, i que va provocar més de 800 de diversa consideració.

I multitud de gent de Roses, entre representants polítics, treballadors municipals, ciutadania en general, i fins i tot membres dels Bombers de Roses, s’han concentrat davant l’Ajuntament per per denunciar i condemnar la repressió per part dels cossos policials espanyols.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha llegit un manifest consensuat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i Associacions de Municipis per la Independència (AMI) tres el qual els assistents han rendit un sentit homenatge a totes les persones que van patir danys amb un llarg i sentit aplaudiment.

Manifest de l’ACM i l’AMI:

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Avui sortim al carrer per condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència, no cauran mai en l’oblit. Una actuació dicatada per un govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurà d’assumir les conseqüències.

Al mateix temps, reconeixem i agraïm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, són el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, i alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que aquest diumenge es pogués votar.

Avui i aquí exigim i demanem el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries. Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català.

Finalment, deixem clar que els municipis catalans i els seus càrrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units.

Hem votat. Hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència.