Roses posa en marxa una de les poques vies existents per poder combatre el top manta, la informació

Campanya informativa per combatre el top manta

Cartell de la campanya informativa per combatre el top manta

S’inicia una campanya informativa conjunta de la Generalitat, l’Ajuntament de Roses i els comerciants rosincs contra la venda il·legal del top manta

Campanya informativa per combatre el top manta
Cartell de la campanya informativa per combatre el top manta

L’Ajuntament de Roses repartirà els pròxims dies, sobretot a la zona del Passeig de Santa Margarida,  cartells en el quals en diferents idiomes es recorda als turistes que les vendes al carrer són il·legals. La campanya l’ha elaborat la Direcció General de Comerç i l’Agència Catalana del Consum i pretén conscienciar dels perjudicis que genera en tots els àmbits la venda il·legal que s’estén per diverses localitats durant la temporada d’estiu i va adreçada als potencials compradors.

La campanya conjunta de la Generalitat, l’Ajuntament i els comerciants és un dels fruits de les reunions que van començar el mes de juliol i que van reunir representants dels diversos sectors implicats. Unes trobades de les que va sortir una comissió de treball integrada pels ajuntaments de Barcelona, Roses, Castelldefels, Salou i Sitges per tal d’avaluar les possibilitats de combatre la venda il·legal en els municipis més turístics i buscar fórmules per acabar amb el conflicte.

Algunes de les propostes acordades, però, ja s’estan aplicant a Roses des de fa temps. Per exemple. la policia municipal no fa vacances a l’estiu i actua coordinadament amb els altres cossos de seguretat, que mantenen una pressió sobre les persones que realitzen vendes il·legals. Fruit d’aquestes accions aquestes venedors han escollit un representant perquè negociï amb l’Ajuntament una solució definitiva al conflicte.