Roses pot presumir d’un pessebre vivent de qualitat, el del Centre Escolar Empordà

Tot el centre educatiu, des de l’alumnat fins al col·lectiu docent, passant pel personal d’administració, s’implica cada any en la celebració del pessebre vivent del Centre Escolar Empordà

Pessebre vivent del Centre Escolar Empordà
Detall de l’escena del cel del pessebre vivent del Centre Escolar Empordà

El passat divendres el Centre Escolar Empordà va representar el seu pessebre vivent. Una representació protagonitzada pels alumnes de 3er a 6è de Primària, en el sentit que són els que fan i representen les diferents escenes, un total de 24 enguany, des de la del Josep Fuster fins al Naixement, d’aquest pessebre. Una tradició nadalenca, però, que en realitat participa gairebé tot el centre educatiu, des de tot el col·lectiu estudiantil fins al professorat passant per l’equip administratiu del Centre Escolar Empordà, per la qual cosa estaríem parlant d’aproximadament d’unes 350 persones les que s’impliquen en aquesta tradició de Nadal.

I el resultat és un pessebre vivent de tal envergadura, qualitat logística i decorativa, i implicació, com pocs es poden veure no només a la comarca de l’Alt Empordà, sinó, i no exagerem, d’arreu. En aquest sentit, Roses pot presumir d’acollir un pessebre vivent de qualitat, el del Centre Escolar Empordà.

Un pessebre, a més de molta tradició, ja que “fa, amb aquesta edició, 34 anys que el portem a terme, ja que comencem a comptar des que fem el pessebre a l’exterior, degut que abans ho fèiem a la sala central de l’escola”, va explicar la directora del Centre Escolar Empordà, Sílvia Danés.

Això vol dir, si els càlculs no es fallen, que el pessebre vivent d’aquest centre educatiu de Roses enguany ha arribat a la seva 41ª edició.

Aquesta tradició nadalenca, que es va iniciar enguany amb una nadala cantada per la coral del Centre Escolar Empordà atrau, any rere any, a centenars de persones, la majoria pares i mares, sabedores que gaudiran d’un pessebre vivent d’alçada, on a més dels joves actors de Primària també hi veuran animals com ovelles, ases, cavalls i conills, els quals li donen un toc d’autenticitat a la representació que fa 2018 anys va viure la humanitat.