Roses potencia les activitats infantils durant l’estiu

Destinació de Turisme Familiar

La Plaça de Catalunya de Roses ple a vessar durant un espectacle infantil a l'agost / Foto: arxiu

El certificat de Destinació de Turisme Familiar que té Roses, des del 2010, ha fet augmentar els espectacles infantils a la Vila

Destinació de Turisme Familiar
La Plaça de Catalunya de Roses ple a vessar durant un espectacle infantil a l’agost / Foto: arxiu

Tres, activitats, espectacles o contes a la setmana, dirigits als més menuts de casa, s’han celebrat a la setmana a la Vila de Roses. Un dels requisits que l’Agència Catalana de Turisme sol·licita, entre molts d’altres, per mantenir cada any aquesta marca de Turisme Familiar.

Així, la plaça Catalunya durant els mesos de juny, juliol i agost ha concentrat molta gent, “pot ser al juliol no tant degut a les pluges, però si a l’agost”, sobretot públic infantil acompanyat dels seus progenitors per assistir a les representacions de, per exemple, l’espectacle infantil de la Cia. Pep Puigdemont, els contes de la Cia. Jordi Tonietti o les cançons de la Cia. El Pot Petit, entre d’altres, de les quals el regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danés fa “una molt bona valoració en quan a la participació, ja que a la plaça Catalunya hi havia dies que pràcticament no s’hi cabia”.

Unes activitats infantils que també es van extrapolar a la Biblioteca Jaume Vicens Vives, “una dedicada a potenciar l’idioma de l’anglès explicant contes en aquest idioma, i una altre sobre una vaca que canta òpera, una manera d’introduir als nens i nenes en aquest gènere de música”, ha explicat Danès.

Demanda a la Generalitat per fer-ho llarg de l’any

Segons el regidor de Benestar Social, l’Ajuntament de Roses va demanar a la Generalitat “espaiar aquests espectacles o activitats infantils al llarg de l’any i no concentrar-ho tot en tres mesos”. Una demanda desestimada sota l’argument que s’ha de fer durant els mesos quan més gent de fora hi ha a Roses.
És a dir, a l’estiu.