Roses presenta el llibre ‘Origen: Tambakunda’, centrat en el valor del Voluntariat de la Llengua

Teatre Municipal de Roses

La història d’un immigrant senegalès escrita per la seva parella lingüística, Mariona Masferrer, és una obra literària que es presentarà aquest dijous a Roses

Teatre Municipal de RosesAquest proper dijous 28 de novembre en el marc de la presentació de les parelles lingüístiques de Roses del programa Voluntariat per la Llengua, el Teatre Municipal acollirà la presentació del llibre Origen: Tambakunda, de Mariona Masferrer, centrat en el valor del voluntariat.

Tambakunda parla de la història de Samba Gueye, escrita per Mariona Masferrer a partir de les converses que han tingut sent parella lingüística. La novel·la no explica només la vida d’un senegalès que, quan no veu futur al seu país, decideix pujar a una pastera i venir cap a Europa; és un passeig per una cultura, la senegalesa, i per una vida, la de Samba, plena de reptes que va superant, amb esforç, però també amb ajuda de les persones que es troba pel camí.

El missatge del llibre té dos destinataris: la societat senegalesa –a la qual Samba vol explicar que la realitat aquí no és com s’imaginen– i la catalana –a la qual vol mostrar que el color de la pell és això, només un color, que ell és una persona i vol ser tractat així, com una persona.

En el mateix acte tindrà lloc la presentació de les persones que integraran les parelles lingüístiques en aquesta nova edició a Roses. Aquesta activitat s’emmarca dins el programa Voluntariat per la Llengua, que permet la pràctica del català a través de la conversa i de la  creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

L’acte tindrà lloc a les 19,30 h i és obert al públic.

Programació de l’acte:

  • 19.30 h, intervenció del regidor de Cultura, en Marc Danés, i presentació de l’autora del llibre, Mariona Masferrer
  • Presentació de llibre per part de l’autora:
  • Projecció d’un vídeo del programa de TV3 Tot un món, que es diu Origen: Tambakunda,          en el qual intervé en Samba, el protagonista del llibre.
  • Mariona Masferrer parlarà del seu llibre.
  • Presentació de les parelles lingüístiques que s’han constituït en aquesta edició i lliurament del material corresponent.
  • Tancament de l’acte a càrrec de l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan