Roses presenta la 2ª Fira de la Rosa

Fira de la Rosa
Ambrosio Martínez, Carles Pàramo i Josep Mª Mas Blanch presentant la 2ª Fira de la Rosa

Els dies 7, 8 i 9 de juny Roses es vestirà de rosa per acollir activitats, mostres, concursos, música i mercat al voltant d’aquesta flor, alhora tan universal i tan nostra

Fira de la Rosa
Ambrosio Martínez, Carles Pàramo i Josep Mª Mas Blanch presentant la 2ª Fira de la Rosa

El regidors de Roses de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez, i de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics, Josep Mª Mas Blanch, acompanyats de l’alcalde Carles Pàramo, han presentat, aquest matí, la que és una de les propostes més ambicioses de la Vila: La Fira de la Rosa. Tot i que l’any passat va ser la primera edició, i estava pensada més com una prova pilot, va tenir una afluència de gent molt gran i la ciutadania la va valorar molt positivament.

Per aquesta raó, enguany s’ha volgut continuar i treballar perquè la Fira pugui créixer i es vagi consolidant.

Roses ha plantat més de 4.000 rosers, arbres i diferents plantes al llarg del municipi amb l’objectiu de fer una vila més maca i florida. L’Equip de Govern actual està treballant per a una Roses de qualitat, per això, tota acció desenvolupada pel consistori té la premissa d’aportar un valor afegit al municipi.

Roses té un patrimoni cultural i natural que la fan que tingui un atractiu molt especial. Els seus Parcs Naturals, les seves cales amb el camí de ronda, la serra de Rodes, els canals vora  mar de Santa Margarida, la Ciutadella de Roses, afegit que a prop es troba Cadaqués, Port de la Selva, Empuriabrava i el Museu Dalí, és la seva riquesa. Un valor patrimonial, cultural, gastronòmic i cultural que ara es complementa amb la Fira de la Rosa. Una molt bona excusa per passar el cap de setmana a Roses i gaudir de bones activitats en el marc de unes de les badies més boniques del món.

Aquesta edició de la Fira hi haurà molta més participació que en l’edició anterior. Una bona part de la societat civil i entitats del municipi ajudaran a engalanar la Rambla Riera Ginjolers, la Plaça de l’Església, així com els carrers que comuniquen ambdues localitzacions. A més a més, els Amics de les Roses de Sant Feliu del Llobregat s’encarregaran, igual que l’any anterior, d’ornamentar la carpa que hi haurà a la part de dalt de la Rambla Riera Ginjolers.

Enguany, la Fira de la Rosa presenta tres activitats noves:

MIL ROSES A ROSES

Et dius Rosa, Roser, Rosor o un nom compost com  Maria Rosa, Rosa Maria, etc.? O el nom equivalent en altres llengües? Roses et convida a degustar un Menú de la Rosa que ofereixen els restaurants participants en la campanya “1000 Roses a Roses” durant els dies de la Fira de la Rosa.

Les Roses que s’hi vulguin apuntar, podran reservar el seu val invitació del 27 de maig fins al 8 de juny i fins exhaurir els 1.000 vals disponibles a través dels canals següents:

  • 972 25 24 00 o bé al 902 10 36 36
  • Personalment al Servei d’Atenció al Ciutadà, fins al dia 30 maig, o bé a l’Oficina de Turisme de Roses fins al 9 de juny.
  • Via web: http://eajuntament.roses.cat:8018

Recollida del val invitació a partir de l’1 de juny de 2013 a l’Oficina de Turisme de Roses (de dilluns a divendres, de 9 a 18 h; dissabtes, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h, i diumenge, de 10 a 13 h).

Funcionament de la campanya: 

  • La reserva i/o entrega dels vals es farà segons estricte ordre de peticions i els vals es lliuraran presencialment fins al dia 9 de juny a les 13 h a l’Oficina de Turisme de Roses.
  •  Les dones participants podran escollir el menú que vulguin d’entre l’oferta de Menús de la Rosa proposats pels restaurants de la campanya (es recomana fer reserva prèvia).
  • En el moment de fer la reserva o de demanar taula directament al restaurant hauran de comunicar al personal del restaurant que porten el val invitació de la campanya.
  • El val invitació és personal i intransferible.
  • El val invitació només serà vàlid en els restaurants adherits a la campanya i per un Menú de la Rosa (dinar o sopar) per un dels dies de la II Fira de la Rosa (7, 8 o 9 de juny de 2013).
  • Les participants només tindran dret a un sol un val invitació. Els restaurants comprovaran la identitat de la dona que els lliuri el val invitació com a pagament de l’àpat.
  • El val invitació inclou un menú (entrant/ 2n plat/ postres i cafè). La beguda és opcional a cada restaurant i queda recollit en el Programa de restaurants de la campanya.

CONCURS DE ROSES

Enguany hi ha un concurs de roses en dues modalitats: a la millor rosa i al millor ram de roses. Les persones interessades en participar-hi ha de presentar la fitxa d’inscripció que trobaran a www.visit.roses.cat fins al 31 de maig a: presencialment a Promoció Econòmica, via email a promocioeconomica@roses.cat, o via fax 972151150.

SPEAK CORNER

S’habilitaran quatre espais on monologuistes professionals faran el seu espectacle, al llarg del dia. A més a més, hi haurà micròfon obert perquè qui hi vulgui participar, també ho pugui fer.

El calendari d’activitats és el següent:

Dies 7, 8 i 9 de juny a la rambla Riera Ginjolers de 10 a 21 h

Composicions florals a la rambla Riera Ginjolers i plaça de l’Església.  Entitats col.laboradores: Fundació Roses contra el Càncer/ Càritas/ Tramuntanets/ Fadir / Creu Roja / Associació jubilats del mar/ Associació d’avis de Roses

Fira mercat d’artesania

Demostracions d’oficis i tallers

Tallers educatius

Dia 7, a partir de les 18 h, 8 i 9 de juny, de 9 a 21 h

Exposició “La rosa, herència d’olor, forma i color” a la carpa situada a la rambla Riera Ginjolers, zona rentador. Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat

Exposició “Vull dir rosa a la rosa. Joana Raspall. Poema” a la carpa situada a la rambla Riera Ginjolers, zona rentador. Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat

Exposició de roses  a la carpa situada a la rambla Riera Ginjolers, zona rentador

Divendres 7 de juny

De 12 a 20 h Speaker’s Corner, rambla Riera Ginjolers cantonada c/ Trinitat

18 h: Inaguració de la II Fira de la Rosa, a càrrec de l’alcalde de Roses, sr. Carles Pàramo

Lloc: rambla Riera Ginjolers, zona rentador

Entrega de premis del I Concurs de roses a la Carpa de la Fira de la rambla Riera Ginjolers

20.00 a 22.00 h Concert del D-Gremlins. Rambla Riera Ginjolers

Dissabte 8 de juny

De 12 a 20 h Speaker’s Corner, rambla Riera Ginjolers cantonada c/ Trinitat

18 h Actuació infantil. Presentació del disc Canta amb el Pot Petit, a càrrec del grup d’animació infantil El Pot Petit, a la rambla Riera Ginjolers

20.00 a 22.00 h Concert del D-Gremlins. Rambla Riera Ginjolers

Diumenge 9 de juny

Concurs fotogràfic: Paisatge i patrimoni rosinc. La vila en rosa.
Inscripcions de 10.00 a 11.30 h a la carpa ubicada rambla Riera Ginjolers núm 22, davant Casal del Pescador.. Bases del concurs a http://lavilaambrosa.blogspot.com.es/

Gimcana “Caça la Rosa” de 10.00 a 12.00 h a la carpa ubicada rambla Riera Ginjolers núm 22, davant Casal del Pescador. Bases de la gimcana a http://lavilaambrosa.blogspot.com.es/

De 12 a 20 h Speaker’s Corner, Rambla Riera Ginjolers, cantonada c/ Trinitat

20.00 a 22.00 h Concert del D-Gremlins. Rambla Riera Ginjolers