Roses presenta la pel•lícula d’una Diada històrica

Pel·lícula de la Via Catalana

Aquest proper divendres es portarà a terme la presentació del DVD de la Via Catalana a la sala d’exposicions de la Ciutadella de Roses

Pel·lícula de la Via CatalanaUn mes després de la Diada, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) presenta la pel·lícula de la Via Catalana amb les millors imatges d’aquesta Diada tan especial. L’estrena serà el proper divendres 11 d’octubre a les principals ciutats del país i capitals de comarca, així com també la Vila de Roses, i estarà dedicada especialment als 30.000 voluntaris que van fer que la cadena humana per la independència del passat Onze de Setembre fos un èxit.

La pel·lícula de la Via Catalana reviu la Via Catalana amb imatges i fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d’enllaçar les Terres de l’Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17:14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel·lícula inclou també imatges de l’acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per Lluís Cabeza.

Els assistents a l’estrena també podran veure ‘Viatge a la llibertat’, un vídeo realitzat per Roger Vilanova, Eva Pomares i Montse Cartañà en format videoclip, que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada com el mateix Onze de Setembre. A ‘Viatge a la Llibertat’ hi apareixen, per exemple, imatges de les cadenes internacionals, d’actes previs com l’estelada humana d’Igualada, l’estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida entre d’altres.

El DVD de la pel·lícula de la Via Catalana, que es presentarà a la Ciutadella a les 20:15 hores, estarà a la venda a partir del cap de setmana del 12 i 13 d’octubre juntament amb el Diari ARA , El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia.