Roses presenta l’actualització del Pla Director de la Ciutadella

La Ciutadella de Roses

L’any 1993, es va realitzar el Pla Director de la Ciutadella de Roses. Ara, 20 anys després, l’Ajuntament presentarà la seva actualització en el marc d’una conferència que se celebrarà, demà, al Teatre Municipal a les 20:30 hores

La Ciutadella de RosesL’actualització del Pla Director de la Ciutadella de Roses ha contemplat “tot allò que es pot i no es pot fer tant el recinte emmurallat com al seu voltant”, ha destacat el regidor de Cultura de la Vila rosinca, Marc Danés. I d’entre les actuacions que es poden realitzar estan “la tala d’arbres que van portar a terme, treure les torres elèctriques que havien a tocar a la riera de la Trencada, o també la reconstrucció de les cantoneres de la part exterior de la muralla”, ha remarcat Danés.

L’actualització d’aquest projecte es presentarà demà dijous, al Teatre Municipal de Roses, en el marc d’una xerrada-col·loqui en la que participaran els responsables de l’equip director que han realitzat l’estudi, entre d’ells, historiadors i tècnics de l’l’àmbit de la Cultura i de Medi Ambient de la Universitat de Girona.

El Pla Director de la Ciutadella es va redactar l’any 1993, ara fa 20 anys, i el departament de Cultura de Roses ja feia temps que volia portar a terme la seva actualització, “perquè després de 20 anys ja era necessari, perquè ha evolucionat tot, les lleis i les normatives han canviat, i ja era prioritari fer una actualització del projecte”.

Marc Danés ha assenyalat que s’aprofitarà l’acte per celebrar  el 25è aniversari de la compra de la Ciutadella i del 50è aniversari de la Declaració com a Monument Nacional. Una commemoració que es farà presentant “una comissió de treball que està elaborant un llibre sobre la història de la Ciutadella”. La comissió estarà integrada per les mateixes persones que han treballat en l’actualització del Pla Director.