Roses presenta els resultats assolits en el programa “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”

Ajuntament de Roses

Gent gran de Roses que va participar al programa Roses presenta els resultats assolits en el programa “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”

La presentació dels resultats es portarà a terme aquest proper dimecres, 26 d’abril, a Ca l’Anita

Ajuntament de Roses
Gent gran de Roses que va participar al programa Roses presenta els resultats assolits en el programa “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”

El projecte “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, té per objectiu definir quines polítiques i iniciatives locals calen per fomentar un envelliment actiu i digne en els propers anys, per tal que aquestes s’ajustin a la nova realitat i necessitats de la gent gran d’avui dia. A partir de la realització de tallers participatius, s’ha obert el debat per conèixer quina és la visió i reptes de futur d’una generació que, acabada d’entrar o a punt d’entrar en la jubilació, inicia una nova etapa vital amb noves necessitats i inquietuds.

Després de recollir les demandes manifestades pels participants durant les sessions celebrades a Roses a finals de 2016, un equip tècnic ha avaluat els resultats obtinguts i ha establert quins compromisos i accions calen adoptar per solucionar les problemàtiques i millores presentades. En el cas de Roses, el debat ha recaigut principalment entorn a quatre eixos principals, referents a salut i benestar, promoció i treball actiu, transport i mobilitat, i participació i compromís.

El proper dimecres, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Benestar Social, Marc Danés, presentaran, a les 16 hores a Ca l’Anita, els resultats d’aquest anàlisi, així com quines són les accions que el municipi preveu impulsar per millorar la qualitat de vida de les persones grans. L’acte està obert tant a les persones que van participar en les sessions de debat com al públic en general.