Roses fa la primera aportació per aconseguir les 365.000 donacions de sang que fan falta a l’any a Catalunya

Primera Donació de Sang a Roses
Un dels dos-cents rosincs qeu es van apropar a la Casa del Mar de Roses per fer la seva aportació de sang

El passat dissabte la Casa del Mar va acollir la primera donació de sang de 2017 a Roses

Primera Donació de Sang a Roses
Un dels dos-cents rosincs qeu es van apropar a la Casa del Mar de Roses per fer la seva aportació de sang

El passat dissabte 21 de gener l’Associació de Donants de Sang de Girona i el Banc de Sang i Teixits van organitzar la primera jornada donació de sang de 2017 a Roses. Una jornada en la que van voler participar, tot i que el dia plujós no aconsellava sortir de casa, un total de 256 persones.
Dos-cents cinquanta-sis rosincs que es van apropar a la Casa del Mar per tal d’augmentar les reserves de sang, ja que es va aconseguir 218 bosses de sang i 12 de plasma. Una quantitat que ajudarà que a assolir, sens dubte, les 365.000 donacions de sang que són necessàries a l’any a Catalunya, ja que cada dia, tots els hospitals i clíniques del país necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.
D’aquestes 256 persones 26 no van poder fer la seva donació per diferents motius, ja que per fer-ho s’ha de ser major d’edat i tenir un pes corporal de com a mínim 50 quilos. A més, els serveis mèdics no han de trobar cap contraindicació en la entrevista prèvia que fan als donants.

Cal assenyalar que la sang no es pot fabricar, només s’obté gràcies a la solidaritat i participació ciutadana.
Un acte que beneficia el conjunt de la societat, ja que 1 de cada 10 persones que entren a un hospital necessitarà una transfusió, i gràcies a aquesta se salven moltes vides.