Roses programa cultura segura al Teatre Municipal per aquesta tardor

Presentació de la nova programació del Teatre de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, han presentat la nova programació del Teatre Municipal

L’Àrea de Cultura i Festes de Roses fa una programació teatral recuperant espectacles que es van haver de suspendre per la pandèmia

Aquest matí s’ha presentat una nova temporada del Teatre Municipal de Roses, després de molts mesos sense activitat a causa da la crisi sanitària de la Covid-19. Una programació teatral que tindrà lloc entre el 17 d’octubre i el 26 de desembre i “que ve condicionada per les moles activitats que vam haver d’anul·lar per culpa de la pandèmia i el confinament, i que l’hem trobat encaix en aquest nova programació, a més d’afegir nous espectacles que, com en els darrers anys, es poden gaudir a preus populars amb l’objecti que el cost de l’entrada no sigui l’excusa per no anar al teatre”, ha manifestat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Entre les representacions previstes per la primavera que s’han programat per aquesta tardor hi són Fairfly i Solitudes, en l’apartat teatral, el concert Nuevas Músicas Ancestrales i l’espectacle de dansa Mapa de ball 2020. Carrers.

Aforament limitat al Teatre Municipal a 280 persones

Degut a que la Covid-19 continua molt present a les nostres vides l’aforament del Teatre s’ha limitat al 70% seguint el protocol actual de les mesures de seguretat, per aquest motiu l’alcaldessa de Roses ha animat “a aquells que vulguin anar al teatre que no facin la reserva a última hora perquè estem parlant de 280 persones les que pot acollir la sala”.

Programació de Teatre

Fairfly, de la companyia La Calòrica, és una comèdia sobre la bombolla de les startups, de la cultura emprenedora i de com mentre es liberalitzen els acomiadaments i es retallen els drets laborals, proliferen les campanyes d’ajut a les empreses emergents i els eslògans motivacionals. Es podrà veure a Roses el dissabte 28 de novembre.

La companyia Kulunka Teatre torna a Roses el 5 de desembre, en aquesta ocasió per presentar el seu segon muntatge després de l’exitós André i Dorine. Solitudes és una història emotiva que combina la gravetat amb el somriure, que commou, sorprèn i emociona, narrada a través de la història d’un ancià que enviuda sobtadament.

Pel que fa a noves incorporacions teatrals, Els Brugarol escrita i interpretada per Ramon Madaula, donarà el tret de sortida a la nova programació el proper 17 d’octubre. Una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions de dues generacions i dues maneres d’entendre el món. La seguirà, el 14 de novembre, Alguns dies d’ahir, de Jordi Casanovas. La història d’una família que veu capgirada la seva quotidianitat amb els fets polítics que van tenir lloc a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017, que compartiran 5 dies de dubtes, preguntes, anhels i patiments, immersos en un viatge emocional i polític.

Teatre infantil

El TMR manté la seva programació de teatre infantil, continuant així donant suport a l’entitat OPTIMIST i a la important tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria per apropar les arts escèniques al públic infantil i familiar, a través de propostes de qualitat arribades de tot Catalunya.

Durant aquesta tardor, els títols triats han estat Baobab, A Taula! i The Postman, actuacions que tindran lloc cada primer diumenge de mes.

Música i Dansa

Com és habitual, la temporada al TMR inclourà també propostes musicals de diferents estils. Luis Paniagua, considerat un dels pioners de les Noves Músiques i de la Música Espiritual, oferirà un concert el 25 d’octubre, convidant l’intel·lecte a descansar del pensament discursiu i creant un espai per activar les emocions, els sentiments, l’escolta interior i el silenci.

El 13 de desembre arribarà el torn de Madamme Mustache, que presentarà a Roses la segona part del projecte més personal de l’artista. Si en la primera entrega, Batecs, ens trobàvem amb un disc relacionat amb el cor, ara, amb Neurones, l’artista se centra en la ment, els pensaments i les idees. Dos discos que formen un tot.  

L’espectacle de dansa Carrers, interpretada per alumnes dels instituts Illa de Rodes i de la Jonquera, s’inspira en els carrers i en els paisatges urbans com a espais coreogràfics que obren els imaginaris a temors, desitjos, projectes i somnis. La peça forma part de la darrera edició del projecte Mapa de ball, adreçat a escoles d’ensenyament secundari que vol introduir i promoure el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove.  

Per últim, el TMR acollirà enguany el concert de Nadal que tradicionalment té lloc a l’església de Santa Maria de Roses. Comptarà amb l’actuació del grup Hirundo Maris, compost per l’arpista i cantant catalana Arianna Savall i el tenor i violista noruec Petter Udland Johansen, dedicat a la música des de l’edat mitjana fins al barroc.

El Concert de Nadal de la Fundació Roses Contra el Càncer no surt reflectit a l’agenda perquè encara s’està pendent de si es podrà portar a terme.

Entrades i descomptes

Les entrades per als espectacles de la temporada de tardor es posaran a la venda a partir d’avui, 7 d’octubre, a través de www.rosescultura.cat, o bé presencialment a les taquilles del teatre, els dijous i divendres de 12 a 14 h, i el mateix dia de l’espectacle una hora abans de l’inici.

Gaudeixen de descompte els titulars del Carnet Club Roses Cultura, Carnet jove i Carnet de jubilat, mentre que tenen entrada gratuïta, en les representacions organitzades per l’Ajuntament de Roses, els menors de 16 anys (sempre que vagin acompanyats per un adult) i les parelles lingüístiques de Roses.