Programa Reallotgem

Roses projecta una Fira Agroalimentària i Gastronòmica de gran envergadura amb productes de proximitat i qualitat

Fira Agroalimentària i Gastronòmica
Imatge d'arxiu de la Fira Orígens d'Olot / @firaorigens

Aquesta Fira Agroalimentària i Gastronòmica és un projecte que es troba en una fase embrionària, i que va veure el tret de sortida en el passat ple ordinari del mes novembre de l’Ajuntament de Roses quan es va aprovar una modificació de crèdit de 100.000 euros per dur-la a terme

Arran d’una reunió amb els establiments de restauració, impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses, de cares a preparar la Ruta de les Tapes del 2024, els restauradors van demanar de poder organitzar un esdeveniment gastronòmic. I va sorgir la proposta de celebrar una Fira Agroalimentària i Gastronòmica, a similitud de la que s’organitza a Olot sota el nom de Fira Orígens, o el Fòrum Gastronòmic de Barcelona, o el Gastro Ebre, al Delta de l’Ebre.

Recollida la proposta dels restaurants de Roses, només faltava el finançament per dur-la a terme, i en el passat ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament es va aprovar, a petició del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens, una modificació de crèdit per import de 100.000 euros per dur a terme la primera Fira Agroalimentària i Gastronòmica per tal de promocionar els productes locals i de proximitat; a finançar amb el Romanent Líquid de Tresoreria no afectat i disponible.

“En aquesta fira, la idea és que els protagonistes siguin els productors per oferir degustacions i també vendre, clar, els seus productes de qualitat i proximitat, però, a més està pensat encabir un espai per a demostracions de cuina a càrrec d’un xef, o xerrades impartides per un expert al voltant d’algun producte alimentari”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme.

No seria ben bé una fira com les que s’organitzen habitualment a Roses, ja que aquesta “seria en un espai delimitat, encara per determinar i que per poder accedir-hi s’haurà d’adquirir, per exemple, un tiquet per  10 euros, els quals el visitant els amortitzarà, de ben segur, un cop a dins, mitjançant degustacions de menjar i beure”, ha assenyalat Llorens, el qual remarca que “la idea és celebrar-la al mes de desembre, un mes molt apagat fins que no arriben les activitats de Nadal, i que podria ser un impuls per Roses tant a nivell comercial com pel sector de la restauració”.

Aquesta Fira Agroalimentària i Gastronòmica es troba en una fase embrionària, i amb l’aprovació de la modificació de crèdit “estem en el minut zero, tant és així que hauríem de mirar quin seria el millor emplaçament per portar-la a terme, i tot plegat, és un projecte que encara té un llarg recorregut abans de poder celebrar la seva primera edició, però ens havíem de posar en marxa, i trobar el finançament era el primer punt a solucionar”, ha assenyalat Llorens.

Es troba en una fase tan incipient aquesta Fira Agroalimentària i Gastronòmica, amb un format de força envergadura, que un dels punts que es vol estudiar des de l’Àrea de Promoció Econòmica és si és millor organitzar-la des del propi Ajuntament o treure a licitació per a que sigui una empresa especialitzada la que s’encarregui de tota la logística per a que tot surti a la perfecció.