Roses promociona la seva diversa oferta turística entre el públic familiar navarrès i el cicloturístic holandès

Roses ha estat present a Navartur amb un estand del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona

Entre el 24 i 26 de febrer, Turisme de Roses ha estat present a Navartur (Pamplona), una fira de turisme genèrica on destaca la demanda de turisme familiar, en el qual Roses és destinació certificada

Turisme de Roses es troba immers en la promoció de la destinació per a aquest 2023 en fires i salons de diferents àmbits i abast geogràfic. Responent a la diversitat de públics i procedències que cada any atreu el municipi i a la seva àmplia oferta (natura, esport, familiar, platges, enogastronomia…), Roses planifica cada temporada la seva participació en aquells esdeveniments que millor s’ajusten a les seves potencialitats. Durant aquest mes de febrer, ha assistit a les fires Navartur, amb una forta demanda del turisme familiar, i a la Fira de senderisme i cicloturisme d’Utrecht.

Entre el 24 i 26 de febrer, Turisme de Roses ha estat present a Navartur (Pamplona), una fira de turisme genèrica on destaca la demanda de turisme familiar, en el qual Roses és destinació certificada. Des de l’estand del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, el personal rosinc ha pogut oferir una informació personalitzada i ajustada a les necessitats i interessos de cada persona, atenent nombroses consultes sobre visites i activitats, circuits de senderisme i bicicleta, enoturisme i gastronomia i també en serveis d’allotjament.  

Els darrers informes emesos pel Departament d’Empresa i de Treball de la Generalitat de Catalunya en matèria turística indiquen que el mercat espanyol dóna cada cop més importància a les activitats de natura i gastronòmiques, dedica més temps a planificar i gaudir del viatge i que el 14,9% dels enquestats tenen intenció de viatjar a Catalunya a curt o mitjà termini.  

Les èpoques més demandades han estat majoritàriament l’estiu en el cas de famílies amb nens i també setmana santa, maig, juny i setembre en el cas de joves i sèniors. En molts casos els visitants mostraven un bon coneixement de Roses i del seu entorn, així com una alta satisfacció d’estades anteriors i la voluntat de repetir. Amb un total de 46.435 visitants, Navartur ha batut enguany el rècord d’assistència de les 17 edicions celebrades fins ara i ha comptabilitzat un augment d’un 40% de visitants en comparació amb l’última fira anterior a la pandèmia, xifra que la converteix en un important aparador per a la captació de públic visitant. A més, el perfil dels assistents, majoritàriament famílies amb nens, decidits a concretar l’organització de les seves properes vacances i parelles o petits grups de diferents segments d’edat (joves, adults i sèniors) de poder adquisitiu mig-alt, resulten òptims per a Roses.

Promoció en el país del cicloturisme

Una altra promoció realitzada aquest mes de febrer ha estat l’assistència a la Fira Fiets en Wandelbeurs de la ciutat d’Utrech. En aquest cas, Roses s’ha traslladat al país de la bicicleta i a la fira més important dels Països Baixos especialitzada en cicloturisme i senderisme, per donar a conèixer totes les possibilitats que la població i el seu entorn ofereixen en aquests àmbits.

La Fira s’ha realitzat entre el 24 i el 26 de febrer i ha rebut 26.600 visitants. Ubicats a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, Roses ha pogut promocionar les seves 12 rutes de senderisme i 9 de ciclisme, així com els establiments adherits al segell cicloturístic Ride Roses amb què compta el municipi. El perfil dels visitants atesos ha estat el de persones sèniors i young sèniors amb un poder adquisitiu mitjà-alt, que programen estades vacacionals de llarga durada, majoritàriament fora de temporada (abril, maig, setembre, octubre), ja que tenen molta disponibilitat per viatjar.

Exit mobile version