Roses protagonitza el número 15 de la revista Alberes

Revista Alberes

La rosinca Núria Marès ensenyant la 'Conversa' que manté a la revista Alberes

Núria Marès protagonitza l’apartat de ‘Convesa’ i l’artista Narcís Costa és el ‘Perfil d’aquest número 15 de la publicació Alberes  

Revista Alberes
Un moment de la presentació del número 15 de la revista Alberes

David Pujol, director de la revista Alberes, va ser l’encarregat de presentar el nou número, el quinzè, de la revista Alberes a la sala d’exposicions de Ca l’Anita, a Roses. Edició que en el seu dossier central, titulat ‘Terra d’artistes’, està dedicat “a fer una radiografia del moment present de l’art a la comarca de l’Alt Empordà, sense oblidar la herència dels artistes que ja no hi són”, va explicar Pujol.

I el motiu de la presentació a Ca l’Anita va ser perquè “Roses està molt bé representada, ja que a la secció de la ‘Conversa’ surt la Núria Marès, en l’apartat de patrimoni surt un article de la en les seccions habituals de la revista perquè en les seccions habituals de la revista surt la rosinca Nuria Marès, en l’apartat de ‘Patrimoni’ surt un article de Jaubert de Paçà, un geògraf que va passar per Roses i va deixar un llibre que l’Ajuntament va traduir i publicar, després perquè en la secció de ‘Perfil’ hi és en Narcís Costa, un altre artista d’aquí a Roses”, per tot això té molt de sentit que la presentem aquí a Roses”, va significar el director de la publicació.

Juntament a la presentació d’una nova edició de la revista Alberes es va inaugurar una exposició de 56 obres, “amb motiu d’aquest quinzè número vam crear una làmina en blanc i vam proposar als artistes que hi surten al dossier si volien crear una obra perquè  després nosaltres en les presentacions les poguéssim anar exposant”, va explicar David Pujol. La resposta dels artistes ja que de la vuitantena que surten a la revista van col·laborar gairebé seixanta.

L’Alt Empordà té bona salut en quant a l’art

L’historiador de l’art, col·laborador d’Alberes, Enric Tubert, va ser l’encarregat de presentar als assistents l’exposició que es va inaugurar en el mateix acte de presentació d’Alberes a Ca l’Anita.

Una mostra en la que han participat, com va explicar Pujol, els artistes que surten al número 15 de la revista Alberes, i que “pertanyen a diferents generacions, ja que hi ha algun artista que té tenen vint-i-pocs fins al que ja han complert la setantena” i que es dediquen a diverses branques de l’art “com la fotografia, la pintura o l’escultura”.

Revista Alberes
La rosinca Núria Marès ensenyant la ‘Conversa’ que manté a la revista Alberes

I a Ca l’Anita hi ha exposades “56 propostes diferents molt transversals per les tècniques emprades, tant que es pot parlar que el nivell de salut que té la comarca de l’Alt Empordà en quan a l’art és molt alt”, va assegurar Tubert.

Cal assenyalar que no és el primer número de la revista Alberes que es presenta a Roses, ja que recordem que a l’abril de 2012 es va presentar al Mas Coll de Roses l’edició nº 6 de la publicació dedicada a l’oli l’olivera. I un any més tard, concretament al juny de 2013, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives va acollir la presentació del número 8 on el dossier central va estar dedicat a la pesca.

Alberes

La revista Alberes va néixer el juliol de 2009 i abasta un espai de geogràfic que abasta l’Albera, les Salines, l’Empordà, el Rosselló i el Vallespir. La seva estructura es composa d’un dossier central monogràfic i de diverses seccions per conèixer el patrimoni natural i cultural, a més d’entrevistes, propostes per fer sortides a peu, notícies breus referides als pobles, descobertes de llocs d’interès i serveis turístics, entre d’altres.