Roses i el ralli Maroc-Challenge, binomi de solidaritat

Ralli Maroc-Challenge

D'esquerra a dreta: Rolando Michelet, Rafa Ortíz, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, Josep Lluís Martos i el regidor Fèlix Llorens am els trofeus guanyats pels 'Gorditos Team'

6 rosincs van repartir roba, material escolar i pilotes entres els nens i nenes més necessitats del Marroc durant la seva participació al ralli solidari Maroc-Challenge

Ralli Maroc-Challenge
D’esquerra a dreta: Rolando Michelet, Rafa Ortíz, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, Josep Lluís Martos i el regidor Fèlix Llorens am els trofeus guanyats pels ‘Gorditos Team

Solidaritat a nivell internacional la que van portar a terme un altre any Roses als nens i nenes més necessitats del Marroc. Una iniciativa solidària que Josep Lluís Martos, més conegut com en Popi, i Sergi Cayuela han tornat a fer dins la seva segona participació com a ‘Gorditos Team’ en el Ralli Maroc-Challenge a bord d’un Renault 6. Dos rosincs que en aquesta ocasió van estar acompanyats per altres dos equips, el ‘Tela Marinera Team’ format per en Rafa Ortiz i l’Eric Michelet que conduïen un Toyota Land Cruiser, i el ‘2M’s Team’ amb Gabriel Meira i Rolando Michelet pilotant un Nissan Terrano.

“Aquest any, a part de donar pilotes de futbol com a fundadors de l’ONG ‘Pilotes per un Somriure, també hem repartit material escolar i una mica de roba que ens va donar la gent de Roses abans de marxar”, va assenyalar Popi en la rebuda que els va fer en plenes festes nadalenques l’alcadessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens, als tres equips participants al Maroc-Challenge

Per la seva part Ortiz va qualificar el seu debut en aquest ralli solidari com “una experiència única, una mica dura en algunes jornades però molt maca, per tornar-hi l’any vinent”. Una experiència en la que Rafa va viure una situació que li va impactar, “sí, va ser quan anàvem repartint joguines pel mig de la ruta del ralli, per on pràcticament no n’hi ha nuclis habitats, i es va apropar corrent al cotxe un nen petit d’uns 3 anys. Quan va arribar li vam donar una joguina, ens la va tornar i es va assenyalar els peus dient que el que volia eren sabates no joguines. I no portàvem sabates i ens va deixar fotuts, perquè no el vam poder ajudar”.

Ortiz i Eric Michelet també van repartir roba, joguet i pilotes a l’igual que els Gorditos Team i els membres del ‘2M’s Team’. “Ha estat una experiència molt bonica i inoblidable a nivell personal i esportiu, ja que no van partir cap averia mecànica i ho hem passat molt bé, però en l’aspecte humanitari va ser un xic dur veure de primera mà la necessitats, les mancance,s que tenen allà al Marroc i la demanda que es feien per a que nosaltres els hi portem el que necessiten”, va explicar Rolando, el qual, a l’igual que Ortiz i en Popi, farà el possible per tornar a participar l’any vinent al Maroc-Challenge.

Una participació de tres equips de Roses que ha estat possible al suport i col·laboració per part de l’Ajuntament, “ens sentim orgullosos que gent de Roses participi en un ralli solidari com el Maroc-Challenge, on és més important la llavor social que no pas la competició per quedar primer, segon o tercer”, va afirmar el regidor Llorens, per assenyalar que “ara hem d’esperar si l’any vinent Roses pot participar de nou en aquest ralli amb tres cotxes, o pot ser més, ja veurem”.

Tercera posició del Gorditos Team al Maroc-Challenge i premi a l’Equip Revelació 2016

Pel que fa a nivell esportiu, els Gorditos Team van tenir una participació destacada al Maroc-Challenge, ja que Josep Martos i Sergi Cayuela van ser capaços de fer pujar al podi, a la categoria de tracció de dues rodes, un Renault 6 de l’any 1985 i “quedant a només dos minuts dels segons”, va dir Popi. Un podi, però, que no va ser “gens fàcil, dels 19 cotxes que hi havia de la nostra categoria van abandonar tots menys quatre, ja que era molt dur tant per a les mecàniques com per nosaltres, que molts de dies ens aixecàvem a les 6 del matí i no arribàvem fins a les 11 de la nit a meta, però ho havíem de fer així perquè el cotxe no donava per més”.

A banda d’aquesta tercera posició final al Maroc-Challenge, els Gorditos Team han estat guardonats per votació popular amb el premi a l’Equip Revelació 2016, convocat pel programa Cop de Gas de Cerdanyola Ràdio.