Roses rebrà 6.500 passatgers aquesta temporada de creuers amb un impacte econòmic de mig milió d’euros

Inici temporada de creuers a Roses
Domènech Espadalé, Marta Felip, Montse Mindan, Fèlix Llorens, Ricard Font i Pere Padrosa amb el creuere Ocean Nova a darrera

Aquest matí el trenca gels Ocean Nova ha inaugurat la temporada de creuers de la Costa Brava en arribar a Roses

Inici temporada de creuers a Roses
D’esquerra a dreta: Domènech Espadaler, Marta Felip, Montse Mindan, Fèlix Llorens, Ricard Font i Pere Padrosa amb el creuer Ocean Nova a darrera

Avui s’ha inaugurat la temporada de creuers de la Costa Brava a Roses amb l’arribada de l’Ocean Nova, un trencagels que ha canviat la Patagonia, Argentina per la mediterrània. Porta a bord 50 passatges nord-americans, canadencs i australians que es van embarcar al port de Màlaga, i 31 tripulants que després fer escala a Barcelona ha arribat a les 9 hores d’aquest matí al port de Roses.

Aquests 50 creueristes seran els primers dels “6.500 passatgers previstos que arribin aquesta temporada de creuers, que és el rècord històric al port de Roses, i que suposarà un impacte econòmic directe de mig milió d’euros, amb una mitjana d’entre 60 i 120 euros de despesa per passatge al dia”, ha afirmat el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, que juntament amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Turisme de la Vila, Fèlix Llorens, la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava- Girona, Marta Felip; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènech Espadaler, i el vicepresident de Ports, Pere Padrosa han assistit a l’inici de la 6ª temporada estable de creuers al port de Roses.

Com ha destacat Mindan, Roses continua amb “la seva aposta pel creuer de luxe, i enguany podem estar doblement satisfets per l’arribada de la companyia Thomson Cruises, que ella sola portarà en una escala 1.600 passatgers, i només queda esperar que aquests tipus de navilieres apostin pel port de Roses, fet molt important per l’economia local i per les visites i excursions que realitzen pel territori”.

En aquest sentit, Felip, com alcaldessa de Figueres ha assenyalat que “nosaltres també notem l’impacte econòmic que deixen aquests visitants que arriben en creuer en relació a la seves visites al Museu Dalí”.

Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç, que forma part del Costa Brava Cruise Ports, ha afirmat que “la industria i el turisme són els sectors més importants de les comarques gironines i cal potenciar-les cada cop més, la previsió per enguany és bona i l’any que ve encara serà millor”.

Enguany la temporada de creuers 2017 del port de Roses tindrà una durada de 6 mesos, ja que acabarà el 14 de setembre. Durant aquest temps rebrà 7 escales amb tres vaixells que vindran per primer cop, l’Albatros, el Tui Discovery i el Seabourn Odissey.
Aquesta temporada destaca l’aposta de la companyia britànica Thomson Cruises, que fins ara només havia fet escales al port de Palamós, per venir a Roses. I una altra companyia que s’estrenarà a Roses serà l’alemanya Phoenix Cruises.

També s’ha de remarcar la fidelització de la companyia de luxe Seadream Yacht Club que amb el creuer Seadream I repeteix per segon any consecutiu.

L’Ocean Nova repeteix estada a Roses

El creuer Ocean Nova és un trenca gels que durant aquesta primavera deixa el oceà Glacial Àrtic per la Mediterrània i donar el tret de sortida a la temporada de creuers de la Costa Brava amarrant a Roses, un port al que arriba per segona vegada després d’inaugurar, també, la temporada creurística de 2013.

L’Ocean Nova es va construir l’any 1992 a Dinamarca amb la finalitat de navegar per les aigües de Groenlàndia. Així, el vaixell especialitzat en la navegació polar ofereix viatges d’expedicions as turistes busquen aventures per l’Antàrtida, l’Àrtic, el nord d’Europa i Amèrica del Sud.

Segons els operadors turístics, els passatgers, la primera vegada que l’Ocean Nova va arribar al port de Roses, van gaudir molt de la destinació visitant la Vila, Cadaqués i les rutes enològiques de l’Empordà, i aquest any han volgut repetir l’experiència.