Roses rebutja la querella de la Fiscalia contra el president de la Generalitat i dues conselleres del govern

Pressupost 2015 Ajuntament de Roses
Els pressupostos de Roses per a 2015 s'aprovat per 14 vots a favor i 4 en contra

Aquest rebuig de la querella es va aprovar en una moció presentada d’urgència al ple de l’Ajuntament de Roses

Ple de l'Ajuntament de Roses
El ple ordinari de l’Ajuntament de Roses del mes de novembre

Durant el ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de Roses, celebrat el passat dilluns, es va presentar i aprovar per unanimitat per a que s’inclogués d’urgència a l’ordre del dia una moció de rebuig contra la querella que la Fiscalia General de l’Estat va interposar contra el president de la Generalitat, Artur Mas i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega i la consellera d’Educació, Irene Rigau.

La moció presentada per CIU, PSC-PM i Gent del Poble, va ser aprovada pels regidors d’aquests grups municipals, els regidors No Adscrits Paqui Guijarro, Carles Ferrer i David Beltran i amb els vots en contra dels representants del PPC. El regidor No Adscrit, Jordi Fernández, es va abstenir.

Carles Pàramo, com a portaveu de CiU va ser l’encarregat de llegir la moció redactada per l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual l’Ajuntament de Roses es membre, i que reproduïm a continuació:

MOCIO DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU DE ROSES AL PLE ORDINARI DEL 24 DE NOVEMBRE DE 2014-11-24

Atès que Roses forma part, aprovat per ple de 2 de maig de 2012, de l’Associació de Municipis per a la Independència, els grups municipals de CIU, PSC-PM i Gent del Poble acorden donar suport al següent comunicat:

COMUNICAT  DE REBUIG A LA QUERELLA DE LA FISCALIA CONTRA EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT I DUES CONSELLERES DEL GOVERN

Davant la querella presentada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la Fiscalia Superior de Catalunya, a instàncies del Fiscal General de l’Estat, contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i la consellera d’Educació, Irene Rigau, pels delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació i usurpació d’atribucions judicials en el procés participatiu del 9N; l’associació de Municipis per la Independència (AMI) manifesta que:

  1. Expressem el nostre total suport al President de la Generalitat i a les dues membres del Govern sobre qui recau, inicialment, la querella.
  2. Denunciem l’ús amb finalitats polítiques i partidistes -totalment impropi en una democràcia- de les institucions de l’Estat que tenen cura de vetllar per les nostres llibertats i de garantir la nostra seguretat jurídica.
  1. Considerem que aquesta decisió demostra definitivament que l’Estat del qual formem part ha posat en marxa una persecució política contra els dirigents catalans, escollits per una majoria democràtica del nostre país, per haver complert la voluntat política dels ciutadans posant en marxa el procés que va culminar amb el 9N.
  1. Creiem fermament que un Estat com aquest no ens pot representar i, per tant, hem de seguir treballant per garantir que Catalunya esdevingui un nou estat independent, tal i com l’AMI ha defensat des de l’inici del seu mandat.
  1. Animem més que mai a totes les institucions catalanes, encapçalades pel president de la Generalitat, a seguir endavant amb aquest procés, que continuarà tenint tot el suport i la plena implicació de l’AMI.

Comunicar aquest acord a l’associació de Municipis per a la independència, al govern de l’Estat i al govern de la Generalitat.