Roses rebutja la sentència condemnatòria de 100 anys de presó contra els presos polítics i socials catalans

Sentència Tribunal Suprem
Centenars de vilatans s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Roses en rebuig de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els presos polítics i socials

Centenars de persones mostren el seu rebuig contra la sentència, “un acte de revenja”, del Tribunal Suprem al judici del ‘procés’

El Tribunal Suprem ha condemnat per un delicte de sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics a Oriol Junqueras amb 13 anys de presó i 13 d’inhabilitació absoluta, i a Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa a les penes de 12 anys de presó i 12 d’inhabilitació absoluta.

Per delicte de sedició ha condemnat a Carme Forcadell a 11 anys i 6 mesos de presó i igual temps d’inhabilitació absoluta.

A Joaquim Forn i Josep Rull a penes de 10 anys i 6 mesos de presó i 10 anys i 6 mesos d’inhabilitació absoluta. A Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a les penes de 9 anys de presó i 9 anys d’inhabilitació absoluta.

A Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, han estat condemnats per un delicte de desobediència a les penes de 10 mesos de multa, amb una quota diària de 200 euros, i un 1 any i 8 mesos d’inhabilitació especial.

I l’Ajuntament de Roses ha reaccionat aquest matí contra aquesta sentència condemnatòria amb un acte de rebuig que s’ha portat a terme a la plaça Catalunya amb la participació de centenars de ciutadans.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada de la resta de regidors independentistes de la corporació municipal ha llegit una escrita per Jordi Sánchez en la que expressa la injustícia de la sentència i la seva voluntat de continuar ferm fins assolir la independència.

Tot seguit s’ha tancat L’Estaca de Lluís Llach i Els Segadors per finalment prendre la coordinadora d’Òmnium i l’ANC a Roses, Imma Carrion per animar a tots els presents a participar en les mobilitzacions que es vagin convocant “fins a assolir l’absolució dels injustament condemnats”

Per a l’alcaldessa de Roses aquesta sentència “és més un acte de revenja que no pas una sentència i el temps posa a tothom en el seu lloc, per això espero que arribarem a veure que ha estat un error històric per part del Tribunal Suprem”.

Moció de l’Ajuntament en rebuig de la sentència

Per aquest matí s’havia convocat un ple extraordinari per a l’aprovació de les Ordenances Fiscals 2020 de Roses, però la publicació de la sentència als presos polítics catalans ha fet que la majoria de regidors de la corporació municipal renunciessin a assistir com a mostra del seu rebuig, per la qual aquesta sessió plenària es posposa fins aquest proper dimecres a la a les 13:30 hores.

Una sessió extraordinària a la qual li seguirà una altra, de caràcter urgent i amb un sol punt de l’ordre del dia, que serà una moció de rebuig per part de l’Ajuntament de Roses a aquesta sentència condemnatòria.