Inici Actualitat Roses recull en el primer semestre de l’any més de 22 tones...

Roses recull en el primer semestre de l’any més de 22 tones de roba usada

Contenidor de la Cooperativa Roba Amiga ubicada a la gasolinera a tocar al port pesquer

Tones de roba dipositades als 15 contenidors que hi ha repartits al terme municipal de Roses de la Cooperativa Roba Amiga

El servei de recollida de roba usada a través dels contenidors de la Cooperativa Roba Amiga, ha comptabilitzat a Roses al llarg del primer semestre de l’any, un total de 22.258 kg de material recollit. Roses disposa de 15 contenidors repartits pel municipi, on pot abocar-se qualsevol producte tèxtil en bon estat: roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.), sabates, bolsos i cinturons, entre d’altres.

Segons la UE, cada europeu genera 22kg de residu tèxtil a l’any. A Catalunya, se’n generen 166.000 tones anuals, de les quals només un 11%% es gestiona adequadament, mentre que el el 89% restant acaba com impropi en altres tipus de contenidors.

La Cooperativa Roba Amiga, formada per set empreses d’inserció és l’encarregada de l’administració dels contenidors i de la recollida de roba usada a Roses. Després d’aquesta recollida, la roba es porta a les plantes de tractament tèxtils on passa per un procés de tria i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, per a la seva posterior reutilització (50%) o reciclatge a noves fibres (45%). El 5% restant s’utilitza en projectes de cogeneració elèctrica i calorífica.

Recordeu que la roba s’ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada dins dels contenidors. Les sabates aparallades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d’una bossa. Altres elements com cinturons i bolsos intentar que quedin el màxim compacte possible. Evitar posar-hi roba bruta o estripada, i tingues cura de que no se’t colin restes de menjar o pintures.

Podeu consultar la ubicació exacta de contenidors i més informació sobre el projecte a: www.robaamiga.cat.

Exit mobile version