Roses recupera el cartell del 2008 pel carnaval del 2014

Carnaval 2014

L'alcaldessa de Roses, Montse MIndan, el dissenyador Tabi Algueró i el regidor de Carnaval, Juan M. Fernández, amb el cartell de carnaval 2014

El cartell, encarregat al 2007 per Carles Pàramo al dissenyador garrotxí Tabi Algueró, va quedar arraconat pel govern de Casamitjana

Carnaval 2014
L’alcaldessa de Roses, Montse MIndan, el dissenyador Tabi Algueró i el regidor de Carnaval, Juan M. Fernández, amb el cartell de carnaval 2014

Sis anys després de la seva creació l’Ajuntament de Roses recupera el cartell encarregat pel carnaval de 2008, “m’ha fet molta il·lusió perquè l’obra queda inacabada sinó s’utilitza pel motiu pel qual s’ha creat”, ha manifestat el seu dissenyador, l’olotí  Tabi Algueró, durant la presentació del cartell de Carnaval de 2014, que han portat a terme aquest matí, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Carnaval i Festes, Juan M. Fernández, i el propi dissenyador.

L’any 2007, en l’anterior govern de CiU a Roses,, Carles Pàramo va encarregar a Algueró la creació del cartell del que seria el Carnaval de 2008, però al produirse el canvi de poder a l’Ajuntament, amb el quatripartit encapçalat per Magda Casamitjana, el llavors nou equip de govern va decidir arraconar-lo, “i com hem considerat que és un cartell que és de plena actualitat i, a més, com estava pagat i no ens costa ni un euro, creiem que és el millor que podíem fer en aquest temps de crisi”, ha remarcat el regidor de Festes.

L’alcaldessa ha subratllat la il·lusió del dissenyador dient “que el temps tot ho posa al seu lloc, i ara hem recuperat aquest cartell pel qual hem de felicitar al seu creador, perquè després d’uns quants anys és totalment vàlid pel carnaval del 2014”.

Carnaval 2014L’il·lustrador Tavi Algueró, va idear una imatge que permet una immediata identificació amb el Carnaval de Roses. Dominat pel color, el cartell representa “la tranquil·litat d’un pescador sobre una petita embarcació dins la badia de Roses i l’esclat de la festa de carnaval amb l’escenificació d’una gran bandada de gavines disfressades”, ha explicat Algueró. Una bandada de gavines acompanyades d’una gallina “il·lustrada per donar un toc d’humor al cartell”, amb la silueta del Castell de la Trinitat de fons.

Aquesta proposta serà la imatge omnipresent del Carnaval 2014 a Roses, ja que amb ella s’il·lustren totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d’aquesta festa, tant arreu de Catalunya com al sud de França. El material de marxandatge es composa de cartells, programes, revistes, samarretes, pins i davantals, que es posaran a disposició del públic a l’Oficina de Turisme de Roses pels volts de Carnaval.

L’autor
De formació bàsicament autodidacta, Algueró ha adquirit al llarg del temps un estil propi característic, marcat per l’humor i d’una línia -com diu el propi autor, tant pel que fa a les idees com al traç-, fet que li permet arribar a tothom, des els infants fins al públic més adult.
Algueró és il·lustrador de contes, webs, cartells, publicitat… Col·labora en publicacions i edicions de tipus pedagògic i de divulgació, en premsa, i imparteix classes d’il·lustració i de còmic.