Roses redueix el pagament de factures als seus proveïdors a 8,29 dies

Ajuntament de Roses

Amb aquesta reducció del termini de pagament de factures, l’Ajuntament de Roses reforça el nivell de confiança i rigorositat  de les empreses i professionals que presten els seus serveis a la Vila

L’Ajuntament de Roses torna a reduir el termini de pagament de les seves factures passant, des del quart trimestre de l’exercici 2019 fins al mes de maig d’enguany, dels 14,05 als 8,29 dies en fer efectius els pagaments a les empreses i professionals que presten els seus serveis al consistori.

Des de l’any 2012, l’Àrea d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Roses ha posat en marxa un nou circuit de conformitat i pagament de factures basat en la implantació de la signatura electrònica, amb la finalitat de millorar la seva tramitació i donar compliment als terminis de pagament establerts per la legislació. El primer any de funcionament, el consistori va aconseguir reduir el pagament de factures dels 62 als 45 dies, termini que ha continuat escurçant-se gràcies a les contínues millores adoptades fins als 8,29 dies de mitjana actuals.

Amb aquestes accions el consistori vol facilitar les condicions econòmiques de les empreses i professionals que presten els seus serveis al municipi, mantenint i reforçant també el nivell de confiança i rigorositat. “Continuar reduint, en aquest cas de 14,05 dies a 8,29 dies en pocs mesos el pagament de factures, és també una manera d’ajudar a les empreses que treballen per a l’Ajuntament a obtenir la liquiditat necessària per poder seguir endavant”, ha assenyalat el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés.

La bona gestió econòmica del consistori permet atendre aquests pagaments dins els terminis vigents, donant així compliment a l’actual legislació, tal i com succeeix amb la resta del marc econòmic municipal (ratis d’endeutament i contenció de la despesa per sota dels màxims permesos).