Roses regala 1.000 cendrers per evitar que els banyistes embrutin la platja amb les burilles

Cendrers per anar a la platja

Cendrer realitzat per RosesNet per no embrutir les platges de burilles

L’Ajuntament de Roses continua amb la campanya de sensibilització per reciclar l’oli vegetal de cuina, a la vegada que enceta un altre de comportament cívic a les platges repartint cendrers

Cendrers per anar a la platja
Cendrer realitzat per RosesNet per no embrutir les platges de burilles

Aprofitant la campanya de sensibilització de la recollida selectiva d’oli vegetal que es fa servir  a les llars, l’Ajuntament ha endegat una altra iniciativa, “el repartir cendrers per anar a la platja per a que els banyistes els utilitzin evitant el comportament íncivic de llançar la burilla a la sorra”, ha explicat el regidor de Serveis Públics, Juan M. Fernández.
De moment, es repartiran uns 1.000 cendrers que, per tal de disposar d’un “s’ha d’anar a recollir a Roses Net, que és qui els ha fet, o al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, situat al nº 13 del carrer Pi i Sunyer”, ha explicat Fernández.

Aquesta iniciativa de repartir cendrers per als usuaris de les platges ja la va portar a terme anteriorment l’Ajuntament l’any 2013, quan hi van col·laborar el parc aquàtic Aquabrava, el Port de Roses, RosesNet i el Cafè Si Us Plau.

Augmenta la recollida selectiva d’oli vegetal

Roses ja té instal·lats tres contenidors per reciclar l’oli vegetal de cuina que s’utilitza a les llars. El primer es va ubicar al Mercat Municipal, i posteriorment, es van instal·lar dos més, un a l’illa de contenidors de la Rambla Riera Ginjolers, a tocar l’edifici de Telefònica, i l’altre a la plaça Frederic Rahola.
Una campanya de sensibilització de recollida selectiva d’oli que l’Ajuntament de Roses incentiva ara amb el repartiment d’embuts “que incorporen una rosca per acoblar a les ampolles de plàstic que després aniran als contenidors”, ha explicat el regidor de Serveis Públics, Juan M. Fernández, el qual ha assegurat que “des que hi són aquests contenidors ha augmentat considerablement el nombre de persones que reciclen l’oli usat de casa”.
Segons el regidor es repartiran uns 2.000 embuts inicialment, “i tant de bo sigui necessari fer una comanda més tant de cendres com d’embuts, perquè voldrà dir que la gent pren consciència de no embrutir les platges i la importància de reciclar l’oli de la cuina”.