Roses regenera les seves platges amb la sorra treta de la bocana de Santa Margarida

Platja Nova de Roses

Sorra dispositada a la platja Nova de Roses per a la seva regeneració

El dragatge va ser portat a terme per Ports de la Generalitat el passat mes d’abril i ara la sorra serveix per regenerar les platges Nova i del Rastrell

Platja Nova de Roses
Sorra dispositada a la platja Nova de Roses per a la seva regeneració

La poca fondària de la bocana a causa de l’acumulació de sorra va fer necessària l’acció del seu dragatge, que va es portar a terme el passat mes d’abril. Una actuació que va anar a càrrec de Ports de la Generalitat.
Una sorra quesortia de color negre a causa del microorganismes i bactèries que es s’havien anant acumulant, però que s’ha anat netejant tota sola, com va assegurar a llavors el responsable del dragatge, Dani Segura, “pel sols efecte de la humitat i la pluja” i ara, de nou, és apte, pels als banyistes. A més, l’anàlisi efectuat per Port de la Generalitat ha ratificat que la qualitat de la sorra és òptima per al bany.

Aquesta sorra de la bocana estava previst dipositar-la en altres platges, com la del Rastrell, o la platja Nova, de davant de l’Ajuntament, tot just després de les vacances de Setmana Santa “però el mal temps va impedir fer-ho”, ha afirmat l’alcaldessa Montse Mindan. I ahir els camions van portar a terme el treballs de regeneració a la mateixa hora que hi havia banyistes “per la qual cosa van demanar que paressin l’acció i ho fessin per la nit, quan no hi ha gent a la platja”, ha assegurat Mindan.