Roses regenera de sorra, i podria ser per última vegada, la platja de la Punta

Regeneració de la platja
Treballs de regeneració de la sorra de la platja de la Punta de Roses

Tot depèn que l’Oficina Tècnica Ambiental, OTA, aprovi el projecte de la creació del dic submergit que anirà perpendicular a l’espigó de la Riera Ginjolers

Regeneració de la platja
Treballs de regeneració de la sorra de la platja de la Punta de Roses

Encara no hi ha data per executar el projecte realitzat per l’UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) per crear el dic submergit, perpendicular a l’espigó de la Riera Ginjolers, per tal d’evitar que les corrents submarines fessin bascular la sorra de la platja de la Punta. Una basculació que s’agreuja quan hi ha un temporal de llevant, que fa, literalment, desaparèixer aquesta platja a la banda de l’espigó.

I mentrestant no s’executi aquest projecte Roses ha de tornar a regenerar aquesta platja una any més, ja que “el plec de clàusules per a la concessió de la construcció del port per part de l’Estat espanyol obliga a mantenir aquesta platja amb la seva estructura”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Carles Pàramo.

D’aquesta manera, aquest passat dilluns es van iniciar els treballs de regeneració de la platja de la Punta. Platja que any rere any s’ha d’arranjar a causa dels temporals de llevant, que combinat amb les corrent marines, provoquen el desplaçament de la sorra.

Concretament, els treballs consisteixen en traslladar la sorra desplaçada, a tocar les instal·lacions del GEN Roses i tornar-la a posar per omplir tota la part del costat de l’espigó que ha quedat buit.

El projecte de la creació de l’espigó submergit, que també es contempla en el plec de clàusules del Ministeri de Costes “ja està presentat a l’Oficina Tècnica Ambiental i esperem que dins d’aquest en curs quedi aprovat per després executar el projecte”, ha dit Pàramo, que tot i “que no hi data confio que aquest sigui l’últim any d’haver de fer aquest trasllat de sorra”.

El cost de la regeneració d’aquest platja està al voltant de 30.000 euros, i abans que acabi aquesta setmana ja estarà enllestida.