Roses regula el trànsit de vehicles de la plaça de l’Església posant noves pilones automàtiques

Millores a Roses
La nova pilona automàtica ubicada a l'entrada de la plaça de l'Església pel carrer Puig Rom

L’Ajuntament de Roses porta a terme millores al seu nucli urbà i a la pista forestal entre Cala Montjoi i Cala Jòncols

Millores a Roses
La nova pilona automàtica ubicada a l’entrada de la plaça de l’Església pel carrer Puig Rom

Regular el trànsit d’entrada a la plaça de l’Església és el motiu principal de la substitució de les pilones que hi ha per accedir-hi. “Entren molts de vehicles a totes hores i s’ha de regularitzar la situació”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, Ferdy, assenyalant que “es canvien també pe posar un sistema nou que no necessita tan de manteniment, i per tant, suposarà un estalvi econòmic”.

I respecte a la regularització del trànsit, Ferdy ha afirmat que “només es donarà clau de les pilones als tres propietaris dels pàrquings que hi ha a la plaça”, per la qual cosa els repartidors només podran accedir-hi en horari de càrrega i descàrrega, “i per això estem mirant d’omplir l’horari de càrrega i descàrrega una hora, de les 11 a les 12 del migdia”. Aixi mateix, s’està mirant la possibilitat d’obrir l’accés a la plaça de l’Església a partir de  a l’1 de la matinada fins les 8 del matí per a que els veïns puguin, si ho necessiten entrar coses a casa seva.

La substitució d’aquestes noves pilones, que s’instal·len dins el tram del carrer de Peralada per evitar que els vehicles en espera interfereixin el trànsit del carrer Puig Rom, té un cost d’uns 1.000 euros aproximadament.

Creació de vorera al carrer Tirso de Molina

I al carrer Tirso de Molina de Roses s’està creant un tram de vorera del vial i que “és una de les poques voreres que hi mancaven, que no es van fer amb els diners aportats pel govern espanyol quan José Luís Zapatero era president, i com l’Ajuntament té en allà  pàrquing llogat s’ha decidit fer-la ara”, ha explicat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics.

Aquests treballs tenen un pressupost de 8.500 €, s’inclouen dins el pla Roses sense Barreres i consisteixen, concretament, en la realització d’un tram de vorera de 100 m2 entre els carrers Doctor Fleming i la Riera Ginjolers.

Pista forestal entre Cala Montjoi i Cala Jòncols

I pel que fa al terme municipal de Roses, assenyalar que l’Ajuntament, com a titular de la pista forestal de 14 km que uneix la Vila amb la cala Jòncols, 7,7 dels quals estan pavimentats, està portant a terme tasques de manteniment i millora de la pista forestal que va desde cala Montjoi a Jòncols “que consisteixen en la regularització i l’anivellament del terra, així com en el perfilat i neteja de les cunetes per tal de millorar l’accés de vehicles, tenint en compte que és una via importat per a l’accés de vehicles de bombers en cas d’incendi”, ha afirmat Fernández.

Aquests treballs de manteniment en un tram de 6,7 km de longitud i tenen un pressupost de 4.260 €.