Roses renova l’enllumenat públic a la Sureda d’en Mairó

Ajuntament de Roses

Nova lluminària per al sector de la Sureda d’en Mairó

Un cop acabades les obres aquest sector disposarà de 114 noves lluminàries, la qual cosa suposarà una major homogeneïtzació de la il·luminació i una menor intrusió lumínica a les finques privades

Ajuntament de Roses
Nova lluminària per al sector de la Sureda d’en Mairó

Roses ha iniciat les obres de renovació de l’enllumenat públic del sector de la Sureda d’en Mairó, que es trobava obsolet i amb una deficient eficàcia energètica. El nou projecte  substituirà l’antiga instal·lació amb 114 noves lluminàries que suposaran un estalvi energètic anual del 35%. El projecte es realitza als carrers  Pitàgores, Almogàvers, Homer, Arquímedes, Tales i Pindar.

L’actual enllumenat de la Sureda d’en Mairó, format per un quadre elèctric i 74 lluminàries, provocava alts nivells de contaminació lumínica, presentava desperfectes del material i una distribució irregular que generava una uniformitat lumínica molt baixa. La substitució de les antigues llums, de 125w, per les actuals potències (110 lluminàries de 33w i 4 de 50w), suposarà un 41% de la potència actual instal·lada, alhora que una major homogeneïtzació de la il·luminació i una menor intrusió lumínica a les finques privades.

D’altra banda, la renovació permetrà el control de l’encesa d’enllumenat mitjançant un sistema de telegestió amb rellotge astronòmic i de regulació programada que reduiran el flux en horari nocturn, disminuint un 35 % el consum energètic respecte a l’ús amb flux normal.

Els treballs tindran una durada de 3 mesos i un cost de 168.000 €.