Roses renova una plaça de Santa Margarita amb jocs infantils i zona verda

Ajuntament de Roses

La placeta Blancals de Santa Margarida

La placeta Blancals de Santa Margarita, ubicada en la confluència dels carrers Els Blancals i Punta de la Figuera, es renova millorant la seva accessibilitat i incorporant jocs infantils i una zona verda

Ajuntament de Roses
La placeta Blancals de Santa Margarida

L’empresa municipal ROSERSA ha iniciat les obres d’adequació de la placeta Blancals de Santa Margarita, situada al carrer Punta de la Figuera. Els treballs, que finalitzaran abans de l’acabament de l’any, milloraran l’accessibilitat i renovaran el mobiliari urbà i la jardinera, per fer més agradable i segur aquest espai veïnal.

Les obres iniciades suposaran la renovació de tots aquells elements que es troben deteriorats o en estat precari, com la pavimentació desigual, el transformador o el gronxador actuals, mentre que la incorporació d’una zona de jocs infantils, bancs i cadires i una nova vegetació, personalitzaran i faran més agradable l’espai.

Pel que fa a la solució dels problemes d’accessibilitat, les tasques que ja es realitzen consisteixen en l’eliminació del muret perimetral i la vorada existents fins ara i en el seu anivellament amb la resta de la placeta, que es pavimentarà amb llosa a excepció de la zona de jocs, on la superfície serà de cautxú. Per la seva banda, també s’adapten els passos de vianants que donen accés a la placeta, permetent així donar-hi continuïtat amb un itinerari adaptat fins al passeig marítim.

Juntament amb la millora de l’accessibilitat, el projecte ha estat pensat per oferir un nou espai de trobada i estada a la urbanització, motiu pel qual s’incorporarà una zona de jocs infantils -amb un gronxador doble, un tobogan i un balancí delimitats per una tanca de fusta-, bancs, cadires i una columna amb tres llums per dotar de la il·luminació necessària tot l’espai.

La jardineria cobrarà protagonisme amb la creació d’una petita zona verda on es plantaran un arbre i diferents espècies vegetals de baix consum hídric, mentre que al voltant del transformador existent (que es repintarà i renovarà la fusteria de les finestres malmeses), es plantaran també noves espècies.

Per últim, es formarà un parterre de grava per a les 5 palmeres actuals.