Roses rep el Tour de França a Vela

Tour de França a Vela

Aquest migdia s’ha presentat la vuitena etapa del Tour de França a Vela que es disputa en aigües de la Badia de Roses

Tour de França a VelaL’acte de presentació de la 8ª etapa del Tour de França de Vela 2013 s’ha portat a terme al Village que la caravana del tour ha instal·lat al Port Esportiu de Roses.
És la tercera vegada que Roses acull aquest important esdeveniment nàutic dins el món de la vela, després d’haver estat seu a les edicions de 2007 i 2012.

Les embarcacions van arribar ahir dijous al Port de Roses per carretera, procedents de Saint Gilles Croix de Vie, el darrer port de l’Atlàntic en aquesta edició, i abandonaran Roses a les 8h del matí de diumenge 21 amb una regata d’altura cap a Gruissan, un altre cop a França.

El Tour de França mou unes 200 persones, entre staff de l’organització i equips competidors. Totes elles s’allotjaran durant la seva estada en diferents establiments del municipi, excepte els equips més modestos, per als quals s’ha habilitat una zona per acampar al camp de la Vinyassa. Cal recordar que en aquesta competició hi participen tant equips professionals com amateurs.

Una badia adient per celebrar esports nàutics

El Tour de França a Vela és la competició, juntament amb el Tour de França de ciclisme, més important al país veí i compta també amb gran prestigi a nivell internacional. A la Badia de Roses, “les seves característiques geogràfiques permeten la navegació a prop de terra, la qual cosa és d’agrair per als espectadors que poden seguir el decurs de l’etapa, pràcticament, des de la costa”, ha assenyalat el director adjunt del Tour, Jean Baptiste Durier.

Impacte mediàtic

Rebre una etapa del Tour de França a Vela dona al municipi rosinc una visibilitat mediàtica impagable. A França hi ha diverses emissores que dediquen espais diaris a la cobertura de la competició, a més dels informatius. A banda d’això, l’ASO,  empresa propietària i organitzadora de la prova, “ha aconseguit augmentar considerablement el nombre de països que oferiran imatges de la competició. Des de Japó i Xina veuran la nostra badia”, ha remarcat la regidora de Turisme, Montse Mindan.
L’any passat eren 60 TV les que trasmetien imatges del Tour, enguany són 190.

Els esports nàutics, atractiu per assolir desestacionalització de la temporada turística

Tour de França a VelaEl 2012 el municipi rosinc va decidir apostar pels esports nàutics com a via per difondre les excel·lents condicions que reuneix la badia per a la pràctica d’aquests esports i al mateix temps buscar nous mercats que permetessin desestacionalitzar la temporada turística.

D’aquesta manera es van organitzar fins a 10 esdeveniments nàutics d’alt nivell, entre els quals 3 campionats d’Europa i un campionat Mundial, i es va aconseguir ser l’única etapa del Tour de França a Vela que sortia del país.

En aquest sentit, el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra ha remarcat que per l’edició del Tour 2014 “l’objectiu es presentar un equip d’aquí per a que participi l’any vinent en aquesta prova tan important”.

Més que un esdeveniment esportiu

L’empresa organitzadora del Tour vol però que aquest sigui no només un esdeveniment esportiu de primer ordre per als aficionats a la vela, sinó també una festa i un espectacle per a tothom. Així doncs, d’una banda intenta facilitar al màxim el seguiment de la competició gràcies a una pantalla gegant instal·lada al village, a través de la qual es podran seguir les curses, que seran comentades per especialistes convidats. I d’altra banda desenvolupat un intens programa d’animacions adreçades a petits i grans, que se celebren durant tot el dia al port, des del matí fins al vespre, des de jocs, concursos, sortejos de regals, petites competicions obertes a tothom, possibilitat de provar alguns esports com el windsurf o el paddle surf, una exposició sobre la història de la competició, tallers explicatius i didàctics, etc.

Als vespres, com en l’edició anterior, hi haurà concerts populars. Enguany, a més dels grups que acompanyen el Tour, actuaran les formacions rosinques Roses Bahía Salsa i Phe Couple divendres a partir de les 19h, i D-Gremlins dissabte a les 21h. La participació dels tres grups és completament altruista.