Roses rep la primera escala del Royal Clipper, el veler de cinc pals més gran del món

Creuer Royal Clipper

Creuer Royal Clipper a la badia de

El vaixell, amb 42 veles que sumen 5.000 m2 de superfície, porta prop de 200 passatgers, la majoria turistes francesos

Creuer Royal Clipper
Creuer Royal Clipper

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, acompanyat de la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, i de l’alcalde de Roses, Carles Pàramo,  ha lliurat aquesta tarda la metopa commemorativa al capità del Royal Clipper, amb motiu de la seva primera escala al port de Roses.

 

Dues escales aquesta setmana a Roses

El veler Royal Clipper, que ha fet avui la seva escala inaugural al port de Roses, ha arribat a les 10.00 h del matí procedent del port de Barcelona i salpa aquesta tarda cap al port francès de Marsella. El veler porta a bord 179 passatgers, majoritàriament francesos i 109 tripulants. El gran veler tornarà a Roses el dimecres, 15 de maig, data en què farà la seva segona escala d’enguany.

En l’actualitat, el Royal Clipper és el veler de cinc pals més gran del món. Els cinc pals tenen una alçada de 54 metres. El vaixell disposa de 42 veles que ocupen una superfície total de 5.000 metres quadrats i va ser construït l’any 2000 a imatge del llegendari vaixell “Preussen”. El veler, que navega a vela i a motor, té 1.800 metres quadrats de cobertes i una eslora de 134 metres. A més, disposa de tres piscines a la coberta, una de les quals és a la vegada el sostre del restaurant, una biblioteca i un piano-bar. Destaca la sala “Captain Nemo Lounge”, un espai on els passatgers tenen cura del seu cos mentre veuen el fons marí a través dels ulls de bou.

El Royal Clipper pertany a la companyia Star Clippers que compta amb una flota de tres velers: l’Star Clipper i l’Star Flyer, tots dos de quatre pals, i el Royal Clipper, el vaixell insígnia de la companyia, amb cinc pals. La companyia Star Clippers ofereix als passatgers un maridatge entre la tradició nàutica i les vacances de luxe. Aquests velers intenten recrear els viatges que es feien en els tradicionals clippers fa cent cinquanta anys, però amb el confort, la modernitat i els serveis actuals. Els passatgers poden experimentar la feina dels mariners, ajudant a la tripulació a plegar les veles més baixes o pujant, equipats amb mesures de seguretat, al nius d’observació ubicats en els pals.

 

Roses,  referma l’activitat de creuers a la Costa Brava

Per segon any consecutiu, Roses es posiciona com a port de creuers de la Costa Brava amb l’arribada de 7 creuers i la visita d’uns 1.300 passatgers al llarg de sis mesos. Comparativament amb l’any passat, el port rosinc rebrà dues escales més.

Aquesta temporada ja han passat pel port l’Ocean Nova i el Royal Clipper, que tornarà aquesta setmana. A més, el Seabourn Legend farà quatre escales més durant els mesos de juliol, agost i setembre.

TEMPORADA 2013 – PORT ROSES

CREUERS              DATA                MES
Ocean Nova

14

               Abril
Royal Clipper

13

               Maig
Royal Clipper

15

               Maig
Seabourn Legend

21

               Juliol
Seabourn Legend

10

               Agost
Seabourn Legend

30

               Agost
Seabourn Legend

19

     Setembre

L’enclavament rosinc va iniciar l’any passat una nova etapa regular com a port escala de creuers en l’arc de la Mediterrània occidental. Així, el port de Roses s’està convertint en punt d’entrada pels turistes de creuer que busquen destinacions singulars.