Roses rep el major creuer de la seva història, el Tui Discovery amb 1.800 passatgers

El creuer Tui Discovery a Roses

El creuer Tui Discovery fondejat a la badia de Roses

1.800 passatgers dels quals el 90 % fan la seva estada a Roses amb un despesa de més de 60 euros per cap

El creuer Tui Discovery a Roses
El creuer Tui Discovery fondejat a la badia de Roses

El port de Roses ha rebut aquest matí el que és major creuer de la seva història des que es va iniciar ll’aposta per l’arribada d’aquest tipus de turisme.

El Tui Discovery, de la companyia britànica Thomson Cruises, és un creuer amb 1.800 passatgers, xifra que supera el miler de visitants que van arribar per mar la temporada passada a la Vila, “però que enguany s’arribarà a la xifra de 6.000 creuristes quan acabi la present temporada, per tant serà un any històric amb rècord de passatgers i incrementa el potencial turístic de la Costa Brava, i que demostra que portem temps treballant des del departament de creuers de la Generalitat de Catalunya per intentar ficar a Roses en el mercat mundial”, ha afirmat el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, per remarcar que “ha costat, però de mica en mica ho hem aconseguit, i la prova és que una companyia tant important com és la Thomson hagi per venir a Roses”.

La principal novetat de l’arribada d’aquest creuer de grans dimensions és que el 90 % dels 1.800 passatgers hagi decidit quedar-se a Roses per menjar i comprar i, en definitiva, dinamitzar el turisme a la Vila, ja que “cada creurista farà una despesa mitjana de 62 euros”, ha assenyalat Gómez.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Fèlix Llorens s’ha mostrat “molt content perquè és la primera vegada que rebem a casa nostra un creuer de grans dimensions com aquest, i que anirà a més en temporades vinents gràcies al treball que portem a terme conjuntament des de Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Girona-Costa Brava i l’Ajuntament per posicionar Roses en el món dels creuers”.

Unes paraules ratificades per Joan Pere Gómez a l’assenyalar que “no ens posem límits a l’arribada de turistes de creuer, però ha de ser un creixement sostenible i no desmesurat, i tot i que el temps ens acabarà marcant les pautes el que està clar que la destinació de Roses interessa, per quan hem anat a vendre-la, la compren de seguida” ha desvetllat el gerent de Ports de la Generalitat.

L’estrena de la Thomson Cruises al port rosinc amplia el ventall de companyies de creuer i la tipologia de turistes. En temporades anteriors, Roses rebia navilieres de luxe amb passatgers majoritàriament nord-americans. La incorporació d’una companyia estàndard com Thomson aporta major nombre de passatgers, entre 1.200 i 1.800, segons el creuer, i un perfil de turista britànic.

Aquesta temporada la companyia Thomson Cruises, que porta dotze anys apostant per Palamós, farà  nou escales  amb el Tui Discovery i dues amb el Thomson Majesty a la costa gironina. Així, un 42% dels passatgers que visitaran els ports de Roses i Palamós aquesta temporada ho faran amb la companyia Thomson.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat del regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens, i la Tècnica de la tècnica de Màrqueting i Promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Barceló, ha lliurat la metopa portuària al capità del Tui Discovery per commemorar la seva primera escala al port de Roses.

El Tui Dicovery farà aquesta temporada dues escales més a Roses

El creuer Tui Discovery ha arribat a les 7.00 hores del port francès de Sété i salparà a les 18.00 hores al port d’Eivissa. El 90% dels turistes s’han quedat a Roses per visitar la vila i la resta han fet excursions a Cadaqués, Girona i Figueres on han visitat el Museu Dalí. Per promoure el descobriment del territori entre els nous turistes,  l’Ajuntament de Roses ha muntat un punt d’informació a bord del creuer per donar a conèixer als passatgers la vila i la seva àrea d’influència durant la seva estada.

El Tui Discovery ha estat fondejat al port-badia de Roses. Per baixar els passatgers a terra, el vaixell ha utilitzat quatre tènders (vaixells llançadera), amb una eslora de 15 metres i una capacitat de 100 persones cadascun.

Aquest creuer disposa de 915 camarots, 11 cobertes, restaurants, bars, cafeteries, piscines, rocòdrom, minigolf, biblioteca, gimnàs, jacuzzi, sales de jocs per als petits, entre d’altres. El vaixell té una eslora de 264 metres, una mànega de 32 metres i un registre brut de 69.130 tones.

Les pròximes escales del Tui Discovery a Roses estan previstes per al 20 de juliol i el 14 de setembre.