Mes de paraules

Roses rep per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la seva web

Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i es el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública

Ajuntament de Roses rep el Segell InfoparticipaL’Ajuntament de Roses va ser distingit per primer cop amb el Segell Infoparticipa l’any 2016, que va recollir en aquella ocasió l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

L’any passat el consistori rosinc va tornar ser mereixedor de rebre aquest distintiu, el qual va ser lliurat al llavors primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo.

I enguany ha estat el regidor Danés, el que va recollir ahir el Segell InfoParticipa durant l’acte celebrat a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Un guardó important en quant a la relació entre administració i ciutadans que l’Ajuntament de Roses rep per tercer any consecutiu, ja que reconeix les  bones pràctiques en les webs de les administracions públiques locals de Catalunya com són les dels Ajuntaments, els Consells Comarcals i les Diputacions.
Unes bones pràcques que es defineixen actualment en el  Mapa Infoparticipa, amb 52 indicadors que s’utilitzen per avaluar la informació publicada als webs de les administracions que s’han adaptat a la Llei de Transparència.

En aquesta edició, s’han analitzat un total de 943 webs d’Ajuntaments, Consells Comarcals i diputacions. 715 han estat suspensos en no superar el 49% dels 52 indicadors, 83 han obtingut aprovat en situar-se entre un 50 i un 74% de compliment d’aquests indicadors, i 97 han assolit el segell Infoparticipa en assolir més del 75%. En el cas de Roses, el nivell d’assoliment és d’un 92%.

El Segell analitza, doncs, la informació que les administracions faciliten a la ciutadania per tenir  coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a veïnes i veïns, i un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Les diferents institucions són puntuades per un equip avaluador que contrasta la informació publicada als webs municipals i atorga la puntuació corresponent a cada cas en funció del compliment dels paràmetres marcats. Aspectes com informació sobre càrrecs electes i personal, relació dels contractes o convenis subscrits per l’Ajuntament, calendari institucional d’alts càrrecs, actes dels òrgans de govern, informació sobre comptes municipals, plans i convenis urbanístics, o com es distribueixen el pressupost i recursos col·lectius, són alguns dels punts que els ajuntaments han d’oferir a la seva ciutadania.