Roses rep una barca de pesca i la incorporarà a les visites guiades al port pesquer

Moment de la signatura de la cessió de la barca de pesca

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i els propietaris de l’embarcació d’arrossegament Gloria Mar Dos, Antoni Falcó i Maria Serrats, han signat un conveni per a la cessió gratuïta d’aquesta barca de pesca a favor de l’Ajuntament de Roses. El consistori preveu incorporar l’embarcació al circuit turístic del municipi, concretament a les visites guiades al port pesquer i a la Llotja de Peix que es realitzen fa uns anys, fet que permetrà conèixer més a fons com és i com es desenvolupa la vida en el mar.

Moment de la signatura de la cessió de la barca de pesca

L’embarcació Gloria Mar Dos té 27 metres d’eslora, 6,7 de mànega, 3,3 de puntal i un calat màxim de 2,44 metres. Es tracta d’una barca de ferro construïda a les drassanes d’Alacant l’any 1980, destinada primer al port de Tarragona i, des de fa 11 anys, després de la seva adquisició per part del pescador Antoni Falcó, al port pesquer de Roses.

A partir d’ara, tot i que la seva tasca com a barca d’arrossegament ha finalitzat, la Gloria Mar Dos continuarà atracada al port pesquer de Roses i molt vinculada amb el món de la pesca, tot i que a partir d’ara des d’una nova vessant turística i formativa. Així ho estableix el conveni signat aquest matí entre els fins ara propietaris i l’Ajuntament, on s’estableix que els usos que podrà tenir l’embarcació a partir d’ara, seran activitats de conservació del patrimoni històric, de recerca, de formació, i/o ornamentals, sense que en cap cas pugui destinar-se novament a activats pesqueres de caràcter lucratiu.

D’aquesta manera l’embarcació passa a incorporar-se al patrimoni del municipi. Carles Pàramo, ha manifestat que la intenció “és que esdevingui un nou equipament per a la vila que permeti ampliar i fer encara més atractives les visites al port i a la Llotja de Peix. Aquesta activitat, que compta ja amb un gran èxit i demanda, es podrà completar a partir d’ara amb la possibilitat d’accedir a una veritable embarcació pesquera, on també s’il·lustrarà com és la vida dels pescadors de Roses amb la projecció d’un audiovisual”.

Durant la trobada d’aquest matí, l’alcalde ha volgut agrair la col·laboració i generositat dels donants de l’embarcació, Antoni Falcó i Maria Serrats, destacant l’important reforç que aquesta donació suposarà per a l’atractiu turístic de Roses, i molt concretament per a l’anomenat turisme pesquer pel qual Roses aposta per posicionar-se.