Fira de la Rosa de Roses

Roses ret homenatge a la figura de Jaume Noguer, que fou un gran alcalde i, sobretot, una gran persona

L’Ajuntament de Roses va retre ahir, dilluns 24 de juliol, un acte d’homenatge a Jaume Noguer Vicens, alcalde de Roses entre 1979 i 1987, que ens va deixar el passat 28 de juny

La corporació municipal de Roses, presidida per l’alcalde Josep Maria Martínez va voler retre un homenatge  la figura de Jaume Noguer i Vicens a la sala de plens de l’Ajuntament, en un acte que va comptar amb l’assistència de familiars i amics de Noguer, a més de regidors, regidores, i exalcaldes/sses de Roses, que també van participar en un vídeo enregistrat en memòria de l’exbatlle.

Un audiovisual en que tothom va destacar a Jaume Noguer, el primer alcalde de Roses de la democràcia, com un gran batlle però, sobretot, com una gran persona.

Jaume Noguer i Vicens (1940-2023) va ser alcalde de Roses entre 1979 i 1987. En les primeres eleccions municipals després del franquisme celebrades l’any 1979, Noguer encapçalà la candidatura del PSC, guanyant els comicis, mentre que, quatre anys més tard, n’assolí la majoria absoluta. Posteriorment va ser regidor des del 1987 fins al 1999, sempre al capdavant del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Durant els seu dos mandats es van fer grans avenços com la compra de les Muralles, la construcció del Mercat Municipal, de l’Estadi Municipal del Mas Oliva, del Pavelló Poliesportiu Municipal, de la Llar d’infants El Cavallet de Mar, així com la reforma de la casa Mallol o l’aprovació del Pla General d’Ordenació de Roses.

Durant l’acte celebrat ahir, es va projectar un audiovisual enregistrat especialment per a l’ocasió, on diferents testimonis parlen de la figura i trajectòria de Noguer. Hi han participat la dona de Noguer, Rosa Jacomet; l’actual alcalde de Roses, Josep Maria Martínez; així com els exalcaldes i exalcaldesses Joan Plana, Montse Mindan, Carles Pàramo, Magda Casamitjana, Joan Bataller i Pere Sanés; i els companys de partit Olga Simarro, Antonio Rodríguez, Lluís Costa, Salvi Jacomet i Pep Pagés.

En acabar el vídeo Josep Mª Martínez va fer entrega a Rosa Jacomet d’una rosa. Una rosa emblema del socialisme que va representar el seu home, Jaume Noguer, durant tant els 8 anys que va ser alcalde com durant el temps que va ser a l’oposició.

Abans, però de fer-li entrega de la rosa a la vídua de Noguer, l’alcalde de Roses va pronunciar unes paraules de condol. Paraules que va pronunciar també al primer punt de l’ordre del dia de la sessió del ple municipal de Roses, que va tenir lloc tot seguit de l’acte de homenatge, per expressar oficialment i fer extensiu el condol de la corporació a la família de Jaume Noguer:

Expressió del condol corporatiu a la família d’en Jaume Noguer Vicens , qui va ser alcalde de Roses

Amb motiu de la inesperada i colpidora defunció de l’exalcalde, Sr. Jaume Noguer Vicens, convoquem la present sessió ordinària del Ple. El primer punt de l’ordre del dia és mostrar el condol de l’Ajuntament de Roses per la mort de qui fou alcalde de Roses (1979-1987) i un referent a la vida pública local.

Acompanyem a la seva família en aquests moments de dolor i ens unim a les mostres de dol manifestades en el seu honor.

En Jaume era una persona excepcional, tranquil, serè, educat, sensible, conciliador i amb un sentit de l’humor intel·ligent. Estimava profundament la seva família, la seva dona Rosita, la seva filla Eva i la seva neta Joana i el seu net Ferran  així com el seu gendre Joan. També era un amic fidel i respectuós amb els seus contraris.

A més de la seva faceta política, en Jaume era un amant de la lectura en general , s’interessava diàriament per seguir les noticies mes rellevants i mostrava  especial interès per  les vinyetes de còmics que tant el divertien

Un veritable “gentleman” que ens ha deixat un llegat de valors i compromís amb la comunitat.

La seva trajectòria com a alcalde i regidor ha deixat una empremta significativa a Roses. Entre les seves moltes obres ell destacava   l’impuls que va donar per a la creació de l’Institut, demostrant la seva defensa de l’ensenyament com a eina de transformació social.

En nom meu i en nom de tot el consistori, expressem el nostre  reconeixement personal i polític a la trajectòria exemplar d’en Jaume. La seva honradesa, coherència, entrega, humilitat, honestedat, equitat, capacitat de treball i tarannà dialogant han estat un exemple per a tots nosaltres.

En aquests moments difícils, la seva família té tot el nostre suport i condol. Estem aquí per a acompanyar-vos i reconfortar-vos en allò que pugueu necessitar. El dolor que sentiu és compartit per tota la comunitat i ens unim a vosaltres en el record d’aquest home tan estimat.

Descansa en pau, estimat Jaume.

Vídeo d’homenatge a Jaume Noguer: