Roses ret homenatge als seus esportistes celebrant la 1ª Nit de l’Esport

Roses vol retre homenatge als seus esportistes organitzant, dissabte 29 de setembre, la 1ª Nit de l’Esport. L’acte, que té com a objectiu reconèixer la trajectòria i mèrits esportius assolits per rosincs i rosinques durant la darrera temporada, agafa el relleu de la Festa de l’Esport celebrada per primer cop al municipi l’any 2007, amb la voluntat municipal de donar-li continuïtat de forma anual a partir d’ara.

Una gran celebració amb l’esport com a protagonista absolut, retent homenatge als esportistes del municipi que amb esforç, perseverança i afany de superació competeixen en un ampli espectre de disciplines, ja sigui individualment o en equip. Reconeixement i agraïment als esportistes que fan transcendir el nom de Roses a través de la geografia nacional i internacional, convertint-se al mateix temps en un referent per a molts infants i joves del municipi. Aquesta és la voluntat de la Nit de l’Esport, esdeveniment que agafa el relleu de la I Festa de l’Esport que tingué lloc al municipi l’l’any 2007, donant continuïtat a l’esperit i filosofia d’aquella primera festa.

El que sí canvia en aquesta segona celebració serà el format de l’acte, que passa a convertir-se en una Nit de l’Esport, i que enguany amplia el nombre de clubs i esportistes homenatjats. Tal i com destaca la regidora d’Esports del consistori rosinc, Anna Jorquera, el fet que durant els darrers quatre anys no s’hagi celebrat cap acte d’aquestes característiques, i atesos els èxits i la gran tasca duta a terme per esportistes i clubs, han propiciat que el nombre d’homenatjats s’hagi incrementat significativament. És per això que hem canviat el format per poder-hi donar cabuda a tots, a fi que puguin gaudir del reconeixement que es mereixen”.

La cita de clubs i esportistes tindrà lloc la nit del dia 29, a partir de les 20 h, al Teatre Municipal de Roses. Des del consistori s’ha convidat també a Xavi Bosma i a Maverick Viñales a participar en l’acte de lliurament de distincions, com a figures destacades i atesa la seva importància i trajectòries a primera línia de la competició esportiva, tot i que compromisos professionals fan impossible la presència de Bosma i s’espera resposta per part de Viñales.

Al llarg de la vetllada s’homenatjaran aquells clubs que durant la darrera temporada han obtingut distincions o han assolit un ascens de categoria dins les seves disciplines: Club d’Esports Platja, GIMROS (grup zona 8, Grup Clap), Club Ciclista Roses (Miguel Lozano, Mario Rabell), C.B Roses (senior femení, senior masculí), C.F. Base Roses (1r equip, infantil “B”).

Pel que fa als esportistes individuals, rebran una menció especial tots aquells que durant 2012 han assolit algun campionat o triomf esportiu, mentre que un d’ells, a votació de tots els candidats, serà reconegut amb la distinció “Esportista de Roses de l’any 2012”.

El sistema de votació consistirà en l’atorgament de 3, 2 i 1 punts, d’acord amb la valoració realitzada per cadascun dels candidats durant els dies anteriors a la Nit de l’Esport. El nom del guanyador o guanyadora es desvetllarà en el transcurs de la nit.

 

El TKD Joan’s arrasa en les nominacions de la 1ª edició de La Nit de l’Esport de Roses

Pòquer d’asos de taekwondo

De totes les nominacions destaca no un esportista de manera individual, sinò un entitat que fomenta l’esport, en aquest cas el taekwondo, com és el TKD Joan’s. No és candidat al premi, és evident, però te el mèrit de tenir a les seves files 4 esportistes que opten a la distinció de  Esportista de Roses de l’any 2012.

Mario Aguilar, Abde Bentarifet, Toni Bassó, i Joan Jorquera, són quatre joves campions de taekwondo. Tots ells son deixebles del mestre i responsable del gimnàs TKD Joan’s, Joan Jorquera. Un gimnàs que està considerat com un dels millors d’arreu Catalunya en quant a resultats, ja que els joves taekwondistes que entrenen i es preparen en ell han guanyat nombrosos campìonats i medalles en els darrers anys. I tots ells han estat nominats per ser l’esportista de l’any de Roses. Un pòker d’ases del taekwondo.

 

Entre els candidats de la 1ª edició de La Nit de l’Esport es troben:

 • Xavi Llamas – Atletisme
 • Mario Aguilar, Toni Bassó, Abdelfateh Bentarifet i Joan Jorquera – Taekwondo
 • Nacho Armillas – Motonàutica
 •  Carlos Domínguez – Bowling
 •  Marc Fort – Motociclisme
 •  Iñaki Gainza – Kytesurf
 •  Eduard Güell – Tennis
 •  Guillem Parés – Moto Enduro
 • Gemma Recasens – Bàsquet
 •  Nelson Rodríguez – Futbol Platja
 •  Tània Zimmerlain – Gimnàstica Rítmica
 •  Sergi Vera – Pàdel