Roses s’adhereix a la campanya Ecovidrio

Ecovidrio
El regidor de Serveis Públics de Roses, Juan Manuel Fernández, i la presidenta en funcions del Consell Comarcal, Montse Mindan, van assistir a la presentació de la campanya Ecovidrio

Ecovidrio en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya han donat a conèixer la campanya que persegueix reconèixer al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre

Ecovidrio
El regidor de Serveis Públics de Roses, Juan Manuel Fernández, i la presidenta en funcions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Montse Mindan, van assistir a la presentació de la campanya Ecovidrio

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre.

Silvia Mayo, Gerent de Catalunya d’Ecovidrio, juntament amb Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya i representants dels ajuntaments dels municipis participants en la campanya, entre d’ells Roses que s’adhreix enguany van presentar ahir a Calella l’adhesió de 19 municipis i més de 2.600 bars i xiringuitos al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis.

Respecte a l’any passat, aquestes xifres suposen un 305% més de participació en establiments i catorze ajuntaments més implicats en la consecució de la seva bandera verda. Els municipis de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig repeteixen en la campanya, als quals s’uneixen Castell-Platja d’Aro, Palamós, Pals, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Calafell, Badalona, ​​Calella, Castelldefels, el Masnou, Pineda de Mar, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú.

La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i xiringuitos són els responsables del 52% dels residus d’envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular.

Ecovidrio treballarà colze a colze amb els equips dels ajuntaments per reforçar l’operativa estiuenca de recollida selectiva d’envasos de vidre i facilitar la col·laboració de la ciutadania i, especialment, dels hostalers. Per això, un equip 15 agents ambientals repartits en el territori faran fins a 3 visites de formació i informació a cada establiment, es lliuraran més de 1200 cubs especials de reciclatge i s’instal·laran 90 nous contenidors decorats amb motius estiuencs i adaptats amb sistemes d’autovolteig per facilitar el buidatge de grans quantitats de residus de vidre.