Roses sancionarà els comportaments incívics a la via pública

Ordenança de civisme de Roses

L’Ajuntament de Roses té enllestit l’esborrany d’una ordenança pública per tal de corregir i sancionar els comportaments incívics al carrer

Ordenança de civisme de RosesLa necessitat de regular el comportament de les persones per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic a l’espai públic ha impulsat la redacció per part  de l’Ajuntament de Roses d’una ordenança de civisme.
Pintar parets i d’altres elements de la via pública, beure alcohol al carrer o jugar en aquells espais no es pot fer, són les principals actuacions que actualment la Policia Locals adverteix com a incíviques, amb l’esperança que els autors no ho tornin a fer.

Però aquests actes incívics es continuen produint “i per tant s’han de regular imposant sancions, que malauradament és el que la gent entén millor o, si més no, la manera en que s’acaba fent cas”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Per aquest motiu, els serveis tècnics de l’Ajuntament i la Policia Local han redactat l’esborrany d’una ordenança cívica, “la qual comencem a tramitar ara responen a una de les peticions d’Esquerra Republicana per arribar a un consens sobre els pressupostos municipals”, ha assenyalat l’alcaldessa.
La redacció d’una ordenança de civisme ja va ser demanada, precisament per ERC Roses i aprovada en el ple del mes de juny de 2017.

Aquesta ordenança ja s’ha passat a tots els portaveus dels grups de l’oposició per si volen fer alguna aportació, i un cop el redactat sigui el definitiu l’ordenança passarà pels serveis jurídics de l’Ajuntament per a que comprovin que s’ajusta a la llei.
Si és així s’haurà d’aprovar per un ple municipal i, finalment, s’haurà d’exposar públicament per a que la ciutadania també doni el seu vistiplau.

Per tant, l’aplicació d’aquesta Ordenança de Civisme es preveu a llarg termini.