Roses se suma a l’entrada del nou estadi a la ‘nova normalitat’ amb la projecció amb públic de l’Òpera Carmen

Òpera Carmen a Roses

La projecció de l’Òpera Carmen va ser la primera activitat cultural celebrada a Roses de manera presencial des de la declaració de l’estat d’alarma

El Jardí del Mas de les Figueres va acollir la projecció de l’Òpera Carmen, que va esdevenir la primera activitat cultural que se celebra a Roses de manera presencial des de la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març

Catalunya es va aixecar divendres dins l’estadi de la ‘nova normalitat’ després que el president de la Generalitat signés un decret en que l’administració catalana es feia càrrec de l’autogestió del procés final de la desescalada.
Avui, a les 0 hores, l’Estat espanyol ha reobert la fronteres Schengen (26 paisos europeus), per tal  de donar llibertat total de mobilitat tant als ciutadans espanyols com als turistes pertanyents a l’espai Schengen (excepte els portuguesos).
Una entrada a l’estadi de la ‘nova normalitat’ que Roses es va sumar organitzant la primera activitat cultural celebrada a la Vila de manera presencial des de la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març, i que es va tractar de la projecció de l’òpera Carmen al Jardí Mas de les  Figueres.

“Ja havia ganes per part de tothom de poder celebrar un acte amb públic, com ho demostra que la gent va exhaurir les entrades per assistir a aquesta projecció de manera gratuïta”, va manifestar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez. Una projecció, però, que es va haver de celebrar “seguint el protocol de seguretat marcat per la Generalitat fins al dia d’avui, per això tothom a l’entrada havia de fregar-se les mans amb gel i portar en tot moment la mascareta, ja que entre les cadires en alguns casos no hi havia el metre i mig de distància de seguretat, tot i que vam limitar l’aforament a 80 persones”.
Una altra mesura de seguretat marcada per el Govern català és que en la celebració d’esdeveniments hi hagi, a poder ser, una porta d’entrada i de sortida diferents, “en aquí no hem tingut cap problema, perquè el Jardí Mas de les Figueres permet entrar per l’Avinguda de Rhode i sortir pel carrer Pescadors, que és el que hem fet”, va assenyalar Ibáñez.

La projecció de l’òpera Carmen de Bizet, forma part del cicle Liceu a la Fresca, que en aquesta ocasió oferirà l’icònic muntatge de Carmen, amb el qual el director escènic Calixto Bieito va debutar en el món de l’òpera. Estrenat l’any 1999 en el Festival de Peralada, el muntatge s’ha reposat posteriorment en diversos teatres nacionals i internacionals, entre ells, al Gran Teatre del Liceu l’any 2010.

La interpretació compta amb Béatrice Uria-Monzón com a Carmen, Roberto Alagna com a Don José i Marina Poplovskaya com a Micaëla, un repartiment de luxe acompanyat d’orquestra simfònica, solistes, cor, coral infantil,… amb més 90 artistes en escena.

El compositor Georges Bizet (1838-1875), va construir a Carmen una història a partir de la psicologia perfectament dibuixada dels dos grans protagonistes: la defensa amb passió del personal sentit de la llibertat de la gitana Carmen i la mentalitat possessiva i convencionalment masclista del soldat navarrès Don José. Amb l’extraordinària inventiva melòdica, harmònica i instrumental de la música de Bizet, l’òpera assoleix moments d’una bellesa i sensualitat úniques.