Roses s’endinsa en el món de l’escalada instal•lant un rocòdrom

Rocòdrom a Roses

Operaris de Gecko Walls treballant en la part superior de la instal·lació del rocòdrom

El rocòdrom s’està instal·lant a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal de Roses

Rocòdrom a Roses
Operaris de Gecko Walls treballant en la part superior de la instal·lació del rocòdrom

Un dels punts que contemplava el programa electoral del PDeCAT per a les eleccions municipals de 2015 feia referència a la instal·lació d’un rocòdrom per donar sortida a les demandes als aficionats a l’escalada de poder practicar el seu esport sense necessitat de desplaçar-se a la muntanya.

I des del passat dilluns, l’empresa Gecko Walls, la mateixa que va muntar els búlders a les platges de Roses i una de les més importants a nivell nacional i fins i tot d’abast europeu en aquets tipus d’instal·lació, és la que està  instal·lant a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports un rocòdrom.

Una estructura “que fa, aproximadament 63 m2  d’escalada, amb 8 metres d’alçada i uns 7 d’amplada, i en la qual hi ha una paret per als que s’inicien em aquest esport i  volen provar les sensacions d’escalar un mur, i una altra dirigida als més experts”, ha manifestat el regidor d’Esport, Juan M. Fernández, remarcant que “aquest rocòdrom, a diferència dels búlders de les platges no és per jugar, ja que tot i que els que vulguin practicar l’escalada en aquest rocòdrom han de fer-ho com a mínim acompanyats d’una altra persona, com si estiguessin escalant la paret d’una muntanya, però tot això a sota de les parets hi haurà uns matalassos com a mesura de seguretat per prevenir accidents”.

El director de Gecko Walls, Toni Zamora, ha explicat que el rocòdrom està fet “amb fusta de bedoll, molt més resistent que la de pi, i la instal·lació, com ben ha explicat el regidor, està dividida en una zona d’iniciació amb una paret vertical, una segona per als professionals amb més desplomi, i una tercera per a que puguin gaudir de l’escalada, un esport avui dia en auge, tant els experts com els semi-professionals”.

Segons Zamora, en aquest rocòdrom podran practicar fins a 5 persones amb els seus asseguradors, que fa un total de 10 persones les que simultàniament gaudeixen de l’activitat. A més, hi ha la possibilitat de fer un búlder en el rocòdrom, és a dir, que fins a 3 metres d’alçada, amb una línia que ho delimitarà, es podrà escalar sense cordes.

El rocòdrom comptarà “amb 450 presses d’escalada de diferents mides i tipologies depenent de la paret en la que estiguin ubicades i 6 ‘reunions’, que són els escaladors es podran ancorar per pujar les parets”, ha assenyalat el director de Gecko Walls.

La instal·lació del rocòdrom, que compta amb un pressupost de 17.907,52 € més IVA, es preveu que estigui enllestida el proper dimarts, 5 de desembre, i a partir de llavors “hem d’estudiar els horaris en els que es podrà utilitzar tenint en compte que en la Sala Polivalent es practiquen més esports, i per tant s’ha de mirar la compatibilitat dels horaris”, ha manifestat el regidor d’Esports.

Un rocòdrom que sens dubte serà una de les principals atraccions amb les que comptarà el Saló Infantil de Nadal de Roses d’aquest Nadal.