Roses serà pionera en l’organització del primer Festival Drons N’Roses

Festival de Dron N'Roses
Foto de família de la presentació del Festival Dron N'Roses

Festival Drons N’Roses, esdeveniment que se celebrarà al de juny a la Ciutadella i amb el que es retrà homenatge al fotògraf rosinc Jordi Velasco

Festival de Dron N'Roses
Foto de família de la presentació del Festival Dron N’Roses

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada dels regidors de Patrimoni Històric, Promoció Econòmica i Esports; juntament amb David Mas, titular de Multicopteros.com i de  Josep Maria Velasco, pare del fotògraf Jordi Velasco, han presentat aquest matí la que serà la primera edició d’aquest festival pioner, festival que se celebrarà, com ja va avançar viladeroses.cat els dies 11 i 12 de juny. Membres de l’equip DDC- Drons de Carreras també han assistit a l’acte.

Mindan ha agrait a tots els implicats en aquest projecte “perquè sigui Roses aculli un esdeveniment innovador com aquest,  amb el qual Roses complirà el desig pendent de retre un merescut homenatge al fotògraf rosinc Jordi Velasco”, el qual al llarg de la seva trajectòria com a professional de la fotografia, va brindar espectaculars imatges aèries de Roses, i que ens va deixar víctima d’un accident d’avioneta l’any 2012 a l’edat de 28 anys. Josep Mª Velasco ha agraït que “l’Ajuntament hagi tingut aquesta deferència de donar el primer premi de fotografia d’aquest festival en memòria de Jordi Velasco”.

L’alcaldessa també ha assenyalat que la celebració del Festival Drons N’Roses en temporada baixa també incidirà “en la desestacionalització del turisme”.

“Continuar la seva tasca difonent la bellesa del patrimoni històric i natural de Roses tal i com en Jordi en la va mostrar, a vista d’ocell, és el millor homenatge que li podem oferir”, ha dit Carles Pàramo, regidor de Patrimoni Cultural de Roses. Aquest és un dels grans objectius del Festival Drons N’Roses, la difusió del magnífic patrimoni amb què compta la població, en aquest cas a través de l’ampli ventall de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, motiu pel qual el mateix es desenvoluparà dins el recinte emmurallat de la Ciutadella de Roses i a l’espai costaner entre Punta Falconera i la Cala Rostella.

Pàramo ha destacat la transversalitat del projecte, ja que el festival comptarà també amb una vessant lúdica amb curses i exhibicions per a tots els públics, i una altra econòmica, amb l’impuls d’una fira sobre el món dels drons que s’espera augmenti amb cada nova edició.

David Mas, de Multicopteros.com, i principal impulsor amb Pàramo d’aquest Festival de drons ha presentat la vessant més tècnica i el programa que s’està preparant per a la primera edició. Mas ha afirmat que “el concurs de fotografia aèria Jordi Velasco serà d’àmbit estatal i estarà dotat amb premis de fins a 3.500 €”, destacant que “tot i no haver-se iniciat encara el període d’inscripcions, comptem al voltant de quaranta peticions per participar”.
La temàtica del concurs de fotografia aèria serà el patrimoni històric i cultural de Roses.

Un concurs que  es  complementarà amb les curses i exhibicions que oferirà l’equip DDC- Drons de Carreras a l’espai monumental de la Ciutadella, on a través de monitors, el públic assistent podrà visualitzar les espectaculars imatges que reben pels seus equips els  pilots encarregats dels maneig de les aeronaus.  Conferències, exposició de materials i tallers infantils completaran la programació.

Els regidors de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens i d’Esports, Juan M. Fernández, també han participat de la presentació de Drons N’Roses, destacant Llorens que “ens ho mereixem, tenim un entorn privilegiat i únic, i aquest concurs de fotografia aèria amb drons és una manera de donar-lo a conèixer al món”.
Per la seva banda, Fernández ha destacat que “el dron és una aparell que està molt de moda actualment, i amb aquest festival Roses estarà, com en altres moltes ocasions, a l’avantguarda dels pobles gironins”.

Globus estratosfèric

Assenyalar que David Mas ha anunciat la possibilitat d’acollir l’acte d’enlairament d’un globus estratosfèric, en aquests moments en espera de confirmació, amb el qual es podran rebre imatges úniques de Roses, Catalunya… fins arribar a la visió del globus terraqui, ja que l’enlairament pot arribar fins als 35.000 metres d’alçada.

Un gran professional de fotografia aèria

Jordi Velasco va morir l’11 de maig del 2012, a l’edat de 28 anys, com a conseqüència de les greus ferides que va patir en un accident d’avioneta. Dins la seva tasca com a fotògraf desenvolupà un magnífic treball en fotografia aèria i d’emergència. Treballava com a col·laborador amb el Setmanari de l’Alt Empordà i amb el Diari de Girona. L’any 2011 va obtenir el premi Carles Rahola per ‘La neu talla les comunicacions per carretera’.

Roses des de l’aire:

Podeu veure el vídeo promocional clicant a Festival Dron’s N’Roses