Roses es va sumar a una nova concentració per la llibertat dels presos polítics

Llibertat presos polítics
Moment de la concentració que es va portar a terme davant de l'Ajuntament de Roses

Convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, aquesta nova concentració, que es va portar a terme davant l’Ajuntament de Roses, va reclamar per part dels assistens la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Llibertat presos polítics
La nova concentració es va tornar a dur a terme davant de l’Ajuntament de Roses

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va dictar, ahir al matí, acta de llibertat dels exconsellers de la Generalitat Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Meritxell Borrás sota fiança de 100.000 euros. Tots sis ja van sortir de la presó ahir a la tarda.

En canvi, va decidir que Oriol Junqueras, número u de la llista d’ERC per a les eleccions catalanes del 21-D, Joaquim Forn, exconseller d’Interior, i els president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el número 2 de la candidatura Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, continuïn en presó incondicional.

Una sentència que, segons l’Assemblea Catalana, posa de manifest, un cop més, de l’arbitrarietat de la  polititzada justícia espanyola, i per aquest motiu va convocar una concentració davant dels ajuntaments de Catalunaya per demanar la llibertat d’aquests quatres presos polítics.

I Roses es va sumar a aquesta nova concentració que es va desenvolupar a la plaça Catalunya, davant les portes de l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Montse Mindan, va llegir el manifest que l’ANC va redactar per demanar la llibertat dels catalans.

La concentració va finalitzar amb el cant per part dels assistents de l’himne de Catalunya, ‘Els Segadors’.

MANIFEST “TOTS A CASA!

Ens trobem una vegada més, i les que faci falta, per reclamar la justícia cap als nostres companys, amics i legítims representants polítics empresonats per l’Estat Espanyol.

Avui hem sabut que els honorables vicepresident del nostre Govern, Oriol Junqueras; el conseller Joaquim Forn, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart , i l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, seguiran presos.  Alhora, el nostre Govern legítim segueix a l’exili, impedit per la força i les coaccions del cop d’estat del 155 d’exercir el mandat que el poble li va donar el 27 de setembre de 2015.

A l’Europa de 2017 l’Estat espanyol persegueix les idees polítiques, hi ha presos polítics, i no hi ha cap mena de separació de poders ni, per tant, de justícia.

Es demana als empresonats que acatin ordres polítiques i se sotmetin ideològicament. Ens trobem davant de tribunals inquisitorials que persegueixen idees, volen anihilar moviments democràtics, i reposen sobre els fonaments del franquisme.

Però, com que nosaltres sabem què és la democràcia i la justícia, el proper dijous 7 de desembre, a Brussel·les, cridarem ben fort perquè tothom a Europa escolti el clam d’un poble contra el silenci dels estats de la UE davant la injustícia. El clam d’un poble que vol aconseguir la llibertat pels camins de la democràcia i la renúncia a la violència.

L’alegria del retorn a casa dels honorables consellers Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, i Carles Mundó es veu entelada i per l’absència dels que seguiran patint un captiveri injust. No hi sou tots i no pararem fins a alliberar-vos!

Ens mantindrem ferms i seguirem lluitant fins que la nostra causa, democràtica i pacífica, s’imposi davant la tirania de la llei espanyola i els seus tribunals.

No us oblidem ni us oblidarem. Mentre sigueu allà, tancats, inundarem les ciutats i pobles d’accions per mostrar el món que reclamem l’alliberament d’uns amics i companys que mai haurien d’haver entrat a la presó. Us volem lliures perquè no heu comès cap delicte i perquè vosaltres representeu tot allò pel qual nosaltres lluitem.
Com bé diu en Jordi Sánchez, des de la teva cel·la, “Que ningú pensi que ja ho ha fet tot, que està cansat, que ja no hi ha res a fer“. Entomem el repte de fer-vos lliures i de derrotar aquest cop d’estat que ha perpetrat l’Estat espanyol en forma d’article 155, derrotant-lo a les urnes el proper 21 de desembre.

Que ningú no s’adormi, que ningú no es quedi a casa. Cada vot compta per recuperar la justícia, la democràcia, les nostres institucions i la República legítimament declarada al Parlament de Catalunya.
I finalment i, una vegada més, cridem a preservar la unitat, que amb esforç hem construït i que és la nostra major força.

Visca Catalunya lliure i Visca la República catalana!