Roses supera a principis d’agost el material decomissat al top manta durant tot l’estiu passat

Top Manta
Part del material decomisat per la Policia Local de Roses al top manta

L’Ajuntament de Roses intensifica els decomisos de materials per fer menys rendible l’activitat de venda il·legal del top manta al passeig marítim  

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, no és triomfalista davant d’aquestes dades en reconèixer “que tot i que la quantitat de material decomissat a hores d’ara supera la de tot l’estiu passat no vol dir que hàgim solucionat el problema, perquè no està en la nostres mans la solució, ni està en mans de la policia, però si que aquest augment de decomisos deixa constància que la feina dels nostres agents policials és impecable”.

Com ja es va anunciar el passat mes de juny, l’estratègia a seguir per aquesta temporada d’estiu per l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Roses per combatre el top manta ha estat ‘atacant’ allà on els hi fa més mal, el decomís del seu material.

Per això, es va decidir que hi hauria menys presència de policies uniformitat al passeig i més de paisà fora d’aquest interceptant-los la seva mercaderia. Una estratègia que s’ha mostrat molt efectiva, ja que com ha esmentat el regidor, les actuacions fora de les zones del propi passeig han permès superar, a principis d’agost, la totalitat d’articles decomissats durant tot l’estiu de 2018.
Fruit d’aquest èxit policial els manters estan molt més intranquils en veure que els guanys de la seva activitat il·legal s’ha reduït notablement. Nervis que es van traduir dimecres passat en un episodi de tensió i agressivitat contra una comunitat de veïns on estan allotjats uns turistes francesos per passar les seves vacances.

Per als venedors ambulants il·legals el passeig marítim de Roses és el paradís, té gairebé 3 km de llargada, és ampla, molt ben il·luminat i molts dels hotels de la Vila estan ubicats, plens de turistes estan ubicats al passeig. A més, els manters, a Roses, a diferencia d’altres poblacions on han d’agafar el tranport públic cada dia, s’allotgen en pisos llogats els quals estan a 5 minuts caminant del front marítim.

I l’objectiu principal d’augmentar els decomisos als manters és minimitzar la serva rendibilitat, fins al punt d’arribar a ser conscients que venir a Roses a practicar la venda il·legal no és tant beneficiosa com anys anteriors.

Tot i aquesta millora en els resultats, l’Ajuntament es mostra molt preocupat per la problemàtica que el top manta representa per a la població i per la resta de municipis afectats, conscient de les incomoditats que han de suportar veïns, dels perjudicis per al comerç local, del deteriorament de la imatge de la població i de la situació que viuen els propis manters. Tot això, sumat a les limitacions competencials i de recursos que tenen els consistoris per afrontar i erradicar aquest fenomen, fa que l’Ajuntament torni a fer una crida a la col·laboració de totes les administracions per establir els mecanismes que assoleixin una solució definitiva.